Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1591 Wątki)

Pazdziernikowe mamy2016

Data utworzenia : 2016-05-30 12:54 | Ostatni komentarz 2017-02-14 19:27

Pamela.Mokra

22897 Odsłony
754 Komentarze

Witam . Jestem tu nowa i wogole dopiero wdrazam sie w temat ciąża. Jestem aktualnie w 18 tyg i 3 dniu ciazy moj termin porodu wg OM to 29.10.2016. Jest to moja druga ciaza pierwsza niestety zakonczona poronieniem w 6 tygodniu. Jestem pełna obaw i stresów bo co chwila to mam inne dolegliwosci.. A jak tam u Was samopoczucie i wasze terminy. Pozdrawiam

2016-06-24 12:55

Ja mleka tez nie lubie i nie pije. Chociaz chyba bede musiala bo zgaga mnie zaczyna piec... No ja w tygodniach sie nie gubie ale jak ktos pyta o miesiac to nigdy nie.wiem w ktorym jestem hehe.

2016-06-24 11:01

A tak poza tym zaczęłam od wczoraj lub przedwczoraj pić mleko z miodem i powiem Ci że nawet mi smakuje. Co prawda jeden kubek dziennie pije ale nawet całkiem smaczne. Nigdy wcześniej nie lubiłam pić mleka, a że to gardło mnie wzięło to tak sobie popijam teraz na złagodzenie, chociaż czuję że robi mi się z tego picia taka dziwna flegma w buzi.

2016-06-24 10:59

W sumie nie pomyślałam, że może później dziecko zwolnić. Wszystko się okaże. Ja już to się zaczęłam gubić w tygodniach w którym jestem i sobie ciągle dodawałam, hehe.. no ale jak teraz byłam na SOR to sprawdziłam dokładnie i już sobie będę liczyć tak jak trzeba. W sumie to już się nie mogę doczekać kiedy wakacje zlecą bo już może się wtedy ochłodzi chociaż troszkę no i ten czas będzie krótszy na oczekiwanie, a tak to w sumie teraz jest jeszcze można rzec połowa bo nie wiadomo w którym tygodniu dziecko przyjdzie na świat.

2016-06-24 10:32

U mnie tez wieksze o tydz. Ale kazde rosnie w swoim tepie. Pozniej moze zwolnic wzrost... A ja miedzy 22a 29 pazdziernika..

2016-06-24 10:30

Ja mam miedzy 11 a 16 października. Ja niestety nie mogę sobie pozwolić na robienie wszystkiego co chcę bo mamy tylko jeden malutki pokoik, a reszta jest wspólna z innymi domownikami. A też duszno u nas jest już od dawna. Jak pójdę na wizytę teraz to muszę się dowiedzieć bo z USG jest dziecko większe i mi się wydaje że jak byłam w 22 tyg na wizycie to mi mówiła że dziecko waży już ponad 500 ale nie pamiętam właśnie dokładnie.

2016-06-24 10:23

Ja mam wszystkie okna pootwierane juz od kwietnia bo mi ciagle duszno i zle sie oddycha . moze juz sie zachartowalam.. Zreszta ja tak w sumie to nie uwazam na siebie. Biegam w koszulce i w gaciach po domu na bosaka nawet na balkon nie ubieram kapci. Pije zimne lody jem i jak narazie odpukac jest ok... Oj moze byc cieplo tak z ok 18 stopni i zeby nie padalo to bedzie super. A ty dokladny termin jaki masz?

2016-06-24 10:17

No niestety, a tak uważałam na siebie i tak pilnowałam tego okna w nocy żeby zamykać by mnie nie zawiało, a tu jeden raz starczył i masz. No ale duchota jest okropna. Miejmy nadzieję że w październiku nie będzie takich upałów, chociaż to rożnie bywa teraz.

2016-06-24 10:02

U nas takie to do niedzieli a od pn juz 24 stopnie co mnie cieszy... Moja juz ulozona jest glowka w dol ale lekar mowi ze wszystko moje sie zmienic:) Oj to kiepsko w taka pogode sie przeziebic. Czlowiek sie poci nie ma jak sie schlodzic i jeszcze gardlo do tego wspolczuje...