Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1591 Wątki)

Pazdziernikowe mamy2016

Data utworzenia : 2016-05-30 12:54 | Ostatni komentarz 2017-02-14 19:27

Pamela.Mokra

22902 Odsłony
754 Komentarze

Witam . Jestem tu nowa i wogole dopiero wdrazam sie w temat ciąża. Jestem aktualnie w 18 tyg i 3 dniu ciazy moj termin porodu wg OM to 29.10.2016. Jest to moja druga ciaza pierwsza niestety zakonczona poronieniem w 6 tygodniu. Jestem pełna obaw i stresów bo co chwila to mam inne dolegliwosci.. A jak tam u Was samopoczucie i wasze terminy. Pozdrawiam

2016-06-29 21:28

Ja czasem też z telefonu piszę ale powiem Ci że chwilami jestem już zmęczona patrzeniem ciągle w ekran telefonu. Bo co mam innego do roboty... ale faktycznie prawie każdego dnia mi słabo jak chwilę dłużej posiedzę na telefonie czy na komputerze więc muszę się trochę ograniczać. Ja co prawda prawie codziennie mam bałagan i jakoś jak się zabieram za sprzątanie to mi jeszcze większy bałagan wychodzi. A wchodząc tu na forum to nie zawsze wyrabiam z czytaniem wszystkiego bo chociaż chęci dużo i chciałoby się nie raz odpisać to nie mam siły.

2016-06-29 14:36

Monia ja na tel pisze caly czas praktycznie lezac.. Co mam robić? Moj w pracy od 6 do 18 obiad zrobiony posprzatane.....

2016-06-29 14:11

Odpoczywaj. Prześpij się, bo Ty to cały czas na czacie chyba tutaj siedzisz. Ja chwilami jak włączam kompa i wchodzę tu na forum to nie mogę nie raz wszystkiego przeczytać bo tak się kiepsko czuję jak za długo siedzę przed komputerem, i zaraz robi mi się niedobrze.

2016-06-29 14:04

Ja juz lezalam u nas w szpitalu na patologi i w szpitalu w innym miescie ostatnio to u nas szpital i oddzial tragedia a tam wszystko nowoczesne. Ale wole u siebie lezec bo na miejscu i moj moze codziennie po pracy odwiedzac a tam mam ponad 20 km i nikogo tam nie mam .... Oj Monia czuje ze jednak bede musiala lezec bo boli coraz bardziej mnie tak jak ostatnio. 3 tyg mialam spokoju i zas:(

2016-06-29 13:57

Może nie będzie tak źle. Bądź dobrej myśli i się nie denerwuj. Chociaż powiem Ci, że ja nigdy w szpitalu nie leżałam i w sumie się tego obawiam, że będę musiała też iść. Tam gdzie chce rodzić to akurat jakoś bardzo się nie obawiam, bo są tam warunki że tak powiem domowe. ale jakbym miała trafić na zwykłego szpitala to jakaś masakra dla mnie. Raz pojechałam do szpitala gdzie ciotka męża pracuję (inny oddział niż związany z ciążą), a że miałam właśnie dolegliwości też chyba z kolką i z refluksem to jak weszłam na izbę przyjęć to mnie odrzuciło. szpital stary i ten zapach i ludzie na wózkach, pod kroplówkami na łóżkach. Aż mnie zemdliło. W sumie od kilku lat tak mam że jak poszłam do szpitala odwiedzić dziadka to zemdlałam mimo iż warunki były w porządku. Ale jakoś od tej pory nie lubię takich miejsc.

2016-06-29 13:33

Tak tak Monia maly Ci pewnie uciska . no ja tak mialam ale po tyg przeszlo. Masowalam sobie i pod prysznicem kierowalam tam cieply strumien wody i przeszlo. A teraz wrocila kolka nerkowa i jutro z wynikami posiewu odrazu do szpitala jade i na bank zas na patologie trafie ahm:(

2016-06-29 12:41

to mnie Pamela pocieszyłaś :P myślę w sumie że tak mały się musiał ułożyć, chociaż jak czuje że gdzieś kopie z drugiej strony brzucha to i tak mnie boli cały czas w tym samym miejscu. Najgorzej , że dziś taki upał i nie mam siły a idziemy zaraz na warsztaty dla kobiet w ciąży, a właściwie w jedną stronę jadę sama autobusem i trochę się boję, bo upał okropny. Do południa teraz to w łóżku przespałam bo wstać nie mogłam.

2016-06-29 12:02

DorFryt ja mialam takie pieczenie w okolicach pepka i klucia to lekarz mowi ze to dzidzia cos kombinuje a z drugiej strony skora sie napina i pepek sie wypina w druga strone. Oj to polez chociaz troche.... Mnie ostatnio bolaly pachwiny ale przeszlo... Monia moze maly ci sie tak ulozyl ze na cos naciska? Moze np na rwe kulszowa oj ja to przez tydz chodzic nie moglam jak mnie w posladku bolalo. DorFryt ja za 2 tygodnie ide na wesele wiec mam nadzieje ze.pogoda nie da popalic i sala bedzie jakas przestronna bo jednak ma.byc 100osob, a najgorsze to to ze musimy na nie jechac prawie 100km i to.mnie przeraza bo ja co chwile siku latam. No wiesz upaly robia swoje synek pewnie tez nienajlepiej sie czul po tych masazach i zajeciach wszystkich ale bedzie dobrze;)