Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1591 Wątki)

Pazdziernikowe mamy2016

Data utworzenia : 2016-05-30 12:54 | Ostatni komentarz 2017-02-14 19:27

Pamela.Mokra

22887 Odsłony
754 Komentarze

Witam . Jestem tu nowa i wogole dopiero wdrazam sie w temat ciąża. Jestem aktualnie w 18 tyg i 3 dniu ciazy moj termin porodu wg OM to 29.10.2016. Jest to moja druga ciaza pierwsza niestety zakonczona poronieniem w 6 tygodniu. Jestem pełna obaw i stresów bo co chwila to mam inne dolegliwosci.. A jak tam u Was samopoczucie i wasze terminy. Pozdrawiam

2016-12-01 12:02

Pamela nie musisz iść do tego samego lekarza. Masz prawo zmienić tym bardziej że nie do końca jesteś zadowolona z wizyty u poprzedniego. Więc idź na wizytę do lekarza na NFZ. Druga wizyta chyba pp 2,5 miesiąca od pierwszej (kiedy Synek miał 4,5 miesiąca) przynajmniej ja tak miałam a następna jak Synek będzie już sam dobrze chodził w sensie nie będzie się chwiał podczas chodzenia.

2016-12-01 10:45

Dziewczyny czy na kolejne badanie bioderek musze isc do tego samego lekarza?? Bo na pierwszej wizycie bylam prywatnie. Zaplacilam 120 zl za niecale 2 min badan a mam skierowanie a ten lekarz nie przyjmuje na nfz. Czy to bedZie jakis problem jak pojde do innego lekarza? W ksiazeczce mam tylko adnotacje dotyczaca wizyty i usg. Wszystko bylo ok.?

2016-12-01 07:33

Tak wiem o tym:) poprostu juz nie moge sie doczekac az zacznie gaworzyc itd... Kiedy zacznie sie usmiechac swiadomie bo teraz to jej sie zdarza raz na ruski rok sie usmiechnac i to nieswiadomie ale za to jaka wtedy radosc w sercu;))

2016-12-01 00:53

Pamela posłuchaj się dziewczyn, twoja kruszynka może faktycznie jest jeszcze za mała na takie zaintetesowanie zabawkami, nie martw się dziecko ma jeszcze czas.

2016-11-30 21:38

Mój synus też coś koło 2 -3 miesiąca zaczął się interesować karuzelą wcześniej nie zwracał na nią uwagi więc Zuzia ma jeszcze czas na zainteresowanie się nią i nie zamartwiaj się tym bo ona i tak jest młodsza aż o miesiąc od swoich rówieśników.

2016-11-30 18:32

Mój syn do tej pory lubi położyć się na nie przy sercu czy na mężu i tak zasypiać.

2016-11-30 18:25

Pamela przyjdzie czas na oglądanie karuzeli. Zuzia jest jeszcze za Malutka na oglądanie karuzeli. Mój Szymon zaczął się nia interesować jak miał chyba 3 miesiące. A Kangurowanie jest dobre na wszystko. Na zbudowanie więźi ale bicie serduszka rodziców w szczególności mamy jest najbardziej uspokajające dla dziecka. W końcu bicie serduszka mamy dziecko słyszało przez całe 9 miesięcy i to jest najbardziej znany mu dźwięk.

2016-11-30 17:08

Pamela widocznie jest jeszcze za malutka, nie przejmuj się przyjdzie czas kiedy na wszystko zacznie zwracać uwagę :)