Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1592 Wątki)

Pazdziernikowe mamy2016

Data utworzenia : 2016-05-30 12:54 | Ostatni komentarz 2017-02-14 19:27

Pamela.Mokra

22965 Odsłony
754 Komentarze

Witam . Jestem tu nowa i wogole dopiero wdrazam sie w temat ciąża. Jestem aktualnie w 18 tyg i 3 dniu ciazy moj termin porodu wg OM to 29.10.2016. Jest to moja druga ciaza pierwsza niestety zakonczona poronieniem w 6 tygodniu. Jestem pełna obaw i stresów bo co chwila to mam inne dolegliwosci.. A jak tam u Was samopoczucie i wasze terminy. Pozdrawiam

2016-08-12 05:17

Ja dostałam tylko tabletki na poprawę hemoglobiny bo mi zaczyna spadać. A żadnej nospy śni nic mam nie brać. Mówiła mi że teraz tak już może być ze brzuszek boli. Szkoda tylko ze dopiero teraz zaczynam żyć tzn ze mam tyle energii.

2016-08-11 23:35

Ja mam przepisany asmag forte (magnez) 3 razy dziennie ale w sumie od początku jak mam przepisane to biorę jedna i to jak sobie przypomnę o niej.... jak nie chcesz brać tabletek to poszukaj w czym jest żelazo i wcinaj takie produkty :-) mi jak żelaza brakowało to miałam ochotę akurat na zielone warzywa (sałaty,natka pietruszki itp). Moim ulubionym daniem na początku ciąży to kanapki z zieloną sałatą i jajkiem <3 Ja tam wolę zażyć nospe niż użerać się z bólem i synkiem przez cały dzień... tak jak dziś gdy nie miał ochoty na spanie musiałam cały dzień w ruchu być... już jak był śpiący ok 22 zaczął beczec bo ja jeszcze zmywalam gary, sprzątała zabawki itd... już wkurzona mówię do męża żeby zaniósł go do łóżka, dał smoczka a mąż na to ale on beczy bo wolal mama.... jak się położyłam i młody od razu zasnął jak widział mnie w łóżku powiedziałam do męża ze jedyny syn dba o mamę i już beczy o to żebym odpoczeła...

2016-08-11 20:29

zależy jakie skurcze, jeśli mega mocne że będę się zwijac to pewnie wezme. Jestem juz po wizycie i jest wszystko w porzadku. A tabletek żadnych mam nie brać.

2016-08-11 19:08

A to jak bedziesz miala skurcze to tez nic nie bedziesz brac bo nie chcesz?

2016-08-11 17:14

Ostatnio jak pytałam to mówila że mogę brać tabletki ale nie musze jesli nie che.

2016-08-11 14:51

No to ja mam chyba tylko problem z oddychaniem hehe... Monika nawet jak pojdziesz do lekarza i wspomnisz o tych bolach to albo bedzie Ci kazala no spe brac albo magnez . Mi lekarz powiedzial ze lepiej wziasc no spe jak zaczyna bolec niz skurcz, bol ma się nasilic... Ja wiem ze kobiety sa przezorne co do lekow, ale jakby Cie polozoli do szpitala to tak by cie magnezem i no spa nafaszerowali i nikt by nic nie mowil ze nie wolno.... Ja rozumiem wole ale ja jak mnie boli to biore no spe i jakos od dawna jyz takich boli nie czuje a tak jak Wy nic nie bralam czekalam az samo przejdzie a potrafilo nawet 3 dni trzymac... Biore tez 3×1 magne b6. To sa leki rozkurczowe i przeciwskurczowe. Trzeba je tylko odstawic po 36 tygodniu ciazy.

2016-08-11 14:25

Mi się dobrze oddycha. Podnieść, schylic też ciężko,więc jak już coś trzeba to zazwyczaj na kolana albo siadam na podłodze jak z niższej póki mi coś trzeba. Ja tabletki nie biorę żadnej. Boleć mnie boli ale nie jest to ból którego nie da się znieść a że miesiączki miałam bardzo bolesne i nie chciałam brać tabletek więc teraz tym bardziej nie będę brac. Przy porodzie będzie gorszy ból.

2016-08-11 09:20

DorFryt u mnie tez juz coraz ciezej z pracami domowymi. A zeby cos podniesc z ziemi to wogole .... Tez pisalam Monice ze moze to byc anemia. Ja tez mam biore zelazo ale nis miewam jakich takich gorszych dni jedynie to ciezko mi sie oddycha ale to raczej normalne na tym etapie ciazy...