Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1592 Wątki)

Pazdziernikowe mamy2016

Data utworzenia : 2016-05-30 12:54 | Ostatni komentarz 2017-02-14 19:27

Pamela.Mokra

22959 Odsłony
754 Komentarze

Witam . Jestem tu nowa i wogole dopiero wdrazam sie w temat ciąża. Jestem aktualnie w 18 tyg i 3 dniu ciazy moj termin porodu wg OM to 29.10.2016. Jest to moja druga ciaza pierwsza niestety zakonczona poronieniem w 6 tygodniu. Jestem pełna obaw i stresów bo co chwila to mam inne dolegliwosci.. A jak tam u Was samopoczucie i wasze terminy. Pozdrawiam

2016-08-26 20:10

Z tego co wiem to dziecko może zarazić się tylko przy porodzie sn. Czemu byś nie mogla kolejnego dziecka? Ja urodziłam pierwsze dziecko przez cc, nie udało mi się karmić go piersią i nie czuję się nie kobieco, ani też zła matka. Poród za ok 2lata, ale starania od dzidziusia juz wcześniej możecie. No np możesz dziecku na 2urodziny rodzeństwo sprawić ;-) Wracając do porodu, to chociaż teraz nie mam przeciwwskazania żeby rodzić sn to zastanawiam się czy się godzić na to, strasznie się boję ze w trakcie wyjdą jakieś komplikacje...

2016-08-26 17:33

Moniko niewazne jak wazne by dziecko bylo zdrowe.... Mysle ze jak urodzisz i przestaniesz karmic to lekarz da ci i dla meza antybiotyk, leki aby sie tego pozbyc. Moniko takimi chorobami z pochwy to wydaje mi sie ze jedynie mozna zarazic poprzez poros sn. Dostep do dziecka chroni czop sluzowy....

2016-08-26 13:57

Wolałabym sn, zawsze chciałam sn. Wiadomo że kolejne dziecko za około 2lata najwcześniej ale też więcej pewnie mieć nie będę mogła.poza tym martwię się też teraz ze mogę dziecko zarazić. A czuje się nie kobieco bo nie mogę naturalnie urodzić. A dzidziuś jest teraz w brzuszku zdrowy i prawidłowo się rozwija, a później nie wiadomo co będzie w mojej sytuacji.

2016-08-26 12:30

Ja też jak się dowiedziałam, że mam miec cc to byłam przerażona. ale uwierz cc to nic strasznego, niektórzy mówią że bardziej boli po porodzie (rana) ale myślę że przecież po sn boli cały dół aż siedzieć się nie chce... także ciesz sie, że wykryto wcześniej i będzie cc, to jest bezpieczne dla dzidziusia! A dzieci po cc możesz rodzić dalej :-P liczy się mniej więcej, że kolejny poród za 2 lata, ale są przypadki że i wcześniej panie rodzą i nie ma problemu :-)

2016-08-26 12:21

No tak. Najgorsze ze juz tyle czasu nie wspolzylismy bo ja ciągle ta grzybica i teraz mi lekarka powiedziała że można i nawet trzeba. No i się coś przyplatalo, bo mówiła wcześniej że nic takiego nie widziała. Chociaż w necie wyczytalam że to może po 2-3miesiacach od współżycia się pojawić dopiero i jest bezobjawowe. Już sama nie wiem. Tak się boję. Bo jeśli dziecko się zarazi to nawet nie chce myśleć co będzie....

2016-08-26 11:15

No to jedno z Was zarazilo drugiego nieswiadomie.

2016-08-26 10:44

Niestety nie można nic z tym zrobić. Jeśli okaże się za dwa tygodnie że to jest to co ona myśli a pewnie tak jest to tylko cc wcześniej zostaje. Najgorsze ze jest to przenoszone droga płciową i tak można się zarazić tym,albo przy korzystaniu z toalety publicznych. Chociaż my raczej nigdzie nie jeździmy żeby korzystać z takich WC.

2016-08-26 07:21

Moniko moze jeszcze wszystko bedzie dibrze:* Trzeba myslec pozytywnie i moze jakis lek przed porodem moga dac tak jak w przypadku wirusa paciorkowca gdy sie go ma podaja antybiotyk i mozna normalnie rodzic silami natury.