Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1588 Wątki)

Jestem dumna że w 2024 roku......

Data utworzenia : 2024-12-31 10:51 | Ostatni komentarz 2025-01-05 16:15

Mamina

111 Odsłony
19 Komentarze

No wlasnie kochane, z czego jesteście dumne ? Co udało Wam się w tym roku ? 

Miałyście jakieś plany,cele, marzenia do spełnienia? 

Mi się udało mieć drugiego dzidziusia i to było marzenie nr. 1 ! 15 października zostałam kolejny raz mamusia. ❤️

Ale ogólnie jestem zadowolona z tego jak wyglądał ten rok, byłam oszczędna, byłam cierpliwa, starałam się dużo pomagać oddając ciuszki po starszaka czy oddając jedzenie do jadlodzielni. 

Byłam aktywna na jednej z grup licytacyjnych dla córeczki mojej koleżanki, brałam udział w akcji olx nakarm psa... 

Zmiana przedszkola dla starszaka miało być wyzwaniem a jestem tak szvzesliwa że się na to zdecydowaliśmy i wspieramy jego rozwój.... 

I może to dziwnie zabrzmi ale jestem dumna że wreszcie żyje w zgodzie sama ze sobą i odeszłam od osób które mnie niszczyły psychicznie czyli od 2 pseudo koleżanek i rodziców. Teraz żyje mi się lepiej, bez spiny, bez obłudy, bez zazdrości ( tak, koleżanki bywają dziwne) 

Podzielcie się swoimi refleksjami na temat mijającego roku, niech ten rok wie że też bywały cudne chwile które zapamiętamy na całe życie! 

2024-12-31 17:59

Jestem dumna z siebie i męża się się nie poddaliśmy i przez prawie 9 lat starań doczekaliśmy się naszego synka, rok 2024 był dla nas najszczęśliwszym i najpiękniejszym, spełniło się nasze marzenie. 

2024-12-31 17:51

Ja jestem najbardziej dumna z mojego partnera. W 2024 rok weszlam jako jego dziewczyna, ale mało w związku dawałam. Nie byłam czuła, jakos nie mogłam się zupełnie otworzyć, dodatkowo nie zawsze stawiałam go na pierwszym miejscu i chociaż wiedziałam podświadomie, że jego to boli, to nic z tego nie robiłam. Gdyby nie to, jaki był uparty w tym, żeby walczyć o tą relację, to dawno byśmy się rozeszli, a tak, jesteśmy małżeństwem od 2 miesięcy, a w styczniu urodzi nam się córka. Nigdy bym nie pomyślała, że odpowiednia osoba w moim życiu tak wiele zmieni I to w tak krótkim czasie, że tak otworzy mi oczy na związek, relacje partnerską i miłość. Nie umiem sobie nawet wyobrazić, co by było gdyby on odpuscil i się poddał. 
dodatkowo jestem dumna z tego, że kupiliśmy mieszkanie, przy którym mamy nnostwo roboty, o której wam pisałam, a mój mąż nie poddaje się w tym, żeby to mieszkanie doprowadzić do ładu. I chociaż nie zna się na budowlance ani trochę, to wszystko robi sam lub z małą pomocą. 

jestem dumna z mojego męża ❤️

2024-12-31 13:23

Ja najbardziej jestem dumna z tego co poczyniłam, czyli rozwinęłam się w Kosmetologii s to było dla mnie bardzo ważne. Druga córka która pojawiła się 26 listopada.

To że moja pierwsza córka jest bardzo troskliwa i często siedzi ze mną przy maluszku. Oraz z tego że mam tak wspaniałego partnera. 

2024-12-31 13:22

Dziewczyny macie cudowne powody do dumy :)

Ja jestem dumna oczywiście z córeczki :) że wspaniałe się rozwija i udało mi się rozkręcić laktację.

Że pracowałam prawie do końca ciazy i że w bardzo krótkim czasie wybudowaliśmy dom. Już ostatnia prosta do przeprowadzki ale rok i 3 miesiace to na prawdę niewiele czasu, jeszcze biorąc pod uwagę ciaze, prace i poród :D 

W przyszłym roku mam nadzieję że będę mieć więcej odwagi i spokoju :) 

2024-12-31 13:19

Mamusia Dwóch Chłopców haha ja tez jestem mamą dwóch chłopców więc czekam jakieś 3 lata i chce się starać o córeczkę a co wyjdzie to zobaczymy. Nawet ostatnio zaczęłam temat adopcji, bo bardzo chciałabym mieć córeczkę i jakby to dziwnie nie zabrzmiało to lubię robić rzeczy niestandardowe, byłam wolontariuszem w hospicjum Dziecięcym, jako uczennica Technikum fryzjerskiego jeździłam obcinac włoski dzieciaczkom z domu dziecka, jestem zarejestrowana jako potencjalny dawca szpiku oraz honorowo oddaje krew. Gdybym mogła zmienić życie choć jednej małej istotki to bardzo bym chciała to zrobić, dać dach nad głową , ale dać też coś jeszcze; bezpieczeństwo i bezgraniczna miłość. 

Nie będzie to plan na 2025 rok, ale też nie chce tego robić pod wpływem chwili. Więc może 2030 ? Haha

2024-12-31 13:11

Gratulacje ! 
jestem dumna z moich dzieci i z całego życia ❤️. Do pełni szczęścia brakuje mi tylko córeczki 🥰

2024-12-31 12:01

Ja jestem dumna, że wreszcie po dwóch latach udało mi się zajść w drugą ciąże 😌 

2024-12-31 11:37

W tym roku zostalam 3 raz dumna mama -  Felk. Chociaz urodzil sie ze smiertelna wada serca jestem szczesliwa ze tak sie dobrze wszystko skonczylo pomimo 2 tygodniowego lezenia bez ruchu w szpitalu bez wod sluchaniu ze urodze martwe dziecko ze nikt nie podejmie sie opetacji itp i wczesnego porodu. Kolejny raz udowodnilam wszystkim jaka mam sile i moc wszystko przezwyciezyc .. dluga operacje na otwartym serduszku, zatrzymanie krazrnia i reaninacja , poeiklania pooperacyjne.. nie poddalam sie i jestem z tego dumna. Dziekuje Wam tez za wsparcie jakie mi okazywalyscie ❤️ dzieki wam tez wierzylam ze bedzie wszystko dobrze. Jestem dumna tez z chkopaka co przez 6 lat jego opieka bad dziecmi wygladala jak wygladala a teraz udowodnil wdzystkim ze nie jest taka fajtlapa jak kazdy myslal ze ogarnal 2 dzieci jak bylam w szpitalu z malym dom i prace