Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1591 Wątki)

Mąż, narzeczony, partner.

Data utworzenia : 2017-02-05 11:05 | Ostatni komentarz 2022-03-01 11:13

Daria.S

2918 Odsłony
108 Komentarze

Nie wiem czy jest już taki wątek, jeśli tak to mnie odeslijcie, jeśli nie to myślę że pora na niego. Piszcie tu o mężczyznach w swoim życiu. Czy pomagają wam w domu i przy wychowywaniu dzieci? Może wręcz przeciwnie nie możecie na nich liczyc? Tu będzie można się facetem pochwalić albo pożalić. ----- Witam mam takie pytanie czy wam też tatuś dziecka nie pomaga w opiece nad nim. Ja sama muszę zajmować się dzieckiem bo tatuś twierdzi że ma za duże ręce i boi się że zrobi dziecku krzywdę. Już nie wiem co mam zrobić by choć trochę pomagał. Pozdrawiam

2022-03-01 11:13

Hehe no ja też pierwsze słyszę. Zawsze tobie tak jak trzeba i nie muszę się zastanawiać czy pobierze płyn do płukania czy nie 

2022-02-28 08:12

Ja mam ten płyn do prania tak jakby proszek, więc jakbym wrzuciła do bębna to nie byłoby za dużej różnicy, ale Fajerka masz racje do płukania to raczej w późniejszej fazie jest to potrzebne.. ja nie lubię tych płynów do płukania, drażni mnie ten zapach później na ubraniach...

2022-02-28 07:54

Bo te perełki działają na początku prania. Ale płyn do płukania jest potrzebny później, więc wlanie go przed praniem do bębna nie ma sensu, bo pralka przynajmniej raz zmienia wodę.

Tak samo jest, jeżeli masz pranie podzielone na wstępne i zasadnicze, a cały proszek wsypiesz do bębna przed praniem. :)

Ta szufladka w pralce ma przecież taką funkcję, aby odpowiedni detergent pobierać w odpowiedniej fazie prania, inaczej nie byłaby potrzebna.:)

2022-02-27 23:48

Fajerka, w sumie racja, ale np. te perełki pachnące trzeba do bębna.. 

2022-02-27 22:05 | Post edytowany:2022-02-27 22:21

A jaki jest sens dodania płynu do płukania do bębna? Proszek to jeszcze rozumiem, bo pralka w pierwszej kolejności pierze w proszku. Ale pomiędzy praniem i płukaniem jest odpompowywana brudna woda i wlewana czysta do płukania. Czyli jak się wleje płyn do płukania do bębna, to on zostanie odpompowany przed płukaniem i opłukanie jest wtedy w samej wodzie. No chyba że otwiera się pralkę po każdej fazie prania i wrzuca po kolei detergenty:)

2022-02-27 07:41

Ewci u mnie taka ze szufladki nie wyciagam ;) mam pralke zabudowana ;) i problem z wyciaganiem ;)

2022-02-26 22:52

O nieźle, ja zawsze wszystko do szufladki wrzucam, proszek i płyn do płukania :D A jest jakaś różnica w działaniu jak się da prosto do bębna?

2022-02-26 18:13

Idziemka ja mam pralke w szafce wiec czesto problem z wyjeciem i wlozeniem szufladki jak chce na szybko to wlewam jak juz napakowane do bebna niby lepiej w szufladke ale te plyny nie sa takie mocne aby cos sie zadzialo na tkaninie