Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1591 Wątki)

Mniej ekranu , więcej rodziny

Data utworzenia : 2016-02-20 23:34 | Ostatni komentarz 2016-11-27 21:07

annawianna

2408 Odsłony
37 Komentarze

Obejrzałam dziś filmik który bardzo mnie rozczulił a zarazem utwierdził w przekonaniu że dla dziecka najważniejsze nie są prezenty, czysty idealny dom ale czas spędzony z rodzicami. Ja kilka dni temu zauważyłam jak mój synek uśmiecha się kiedy obserwuje jak rozmawiam z partnerem , jak się śmiejemy i jak bardzo lubi kiedy siadam na podłodze i układam z nim klocki lub pozwalam usiąść mu na plecach i udając konika wożę po mieszkaniu. Nie chciałabym nigdy usłyszeć od swojego dziecka że jego marzeniem jest zjedzenie kolacji czy obiadu z rodzicami. Zobaczcie filmik :) https://www.facebook.com/mniejekranu/

2016-02-22 10:56

Moje dziecko uwielbia oglądać bajki, ale najlepsze bajki to te oglądane razem z mamą czy tatą. Kiedy się kładziemy razem do łóżka i przytulone oglądamy poraz setny tę samą bajkę. W dziecku aż tętni życie, że możemy razem pooglądać to co ona chce.

2016-02-21 21:58

Angel masz rację żaden prezent nie zastąpi dziecku czas spędzonego z rodzicami czy bliskimi. Pamiętam jak moja siostra wyjechała do pracy za granicę kiedy jej córeczka miała skończony rok i pomimo iż mała miała zapewnioną opiekę , starałyśmy się jej ofiarować mnóstwo czasu i miłości bardzo tęskniła za mamom i tylko do czasu prezenty były fajne później dawało się odczuć że mała oddala się od mamy. Maniuela ja włączam komputer kiedy synek zaśnie - nie ukrywam że czasami wymiana poglądów na forum jest jedynym moim kontaktem z innymi ponieważ kiedy mój synek jest chory to całymi dniami siedzę z nim sama i czasami nie mam nawet do kogo ust otworzyć ( oczywiście poza synkiem). Dziś oglądnęłam też inny ciekawy film i pokazałam go mojemu partnerowi - pokażcie go swoim mężom czy partnerom; https://www.facebook.com/skorski.jaroslaw/

2016-02-21 21:49

Dlatego ja zrezygnowałam z aktywności na forum... Same wiecie, ile czasu nam to zabiera. Chętnie czasem coś poczytam, ale rezygnuje z pisania. Nawet wieczory, kiedy Mała już słodko śpi wolę spędzać inaczej - nie przed komputerem a razem z mężem :)

2016-02-21 19:47

Nastały takie czasy,że rodzice zbyt mało czasu poświęcają dzieciom.Sama wiem coś o tym!Rano zaprowadzałam córkę do przedszkola.A z pracy wracałam co drugi tydzień po 20 godz!Na szczęście albo mąż albo babcia po przedszkolu się nią zajmowali.Ale łatwo nie było.Najczęściej w piątek już miałam takie wyrzuty sumienia,że kupowałam Młodej jakiś drobiazg ,zabawkę.Ale dziecko potrzebuję bliskości rodzica a nie zabawki w zamian! Filmik oczywiście obejrzę.

2016-02-21 13:30

Filmik świetny, też go widziałam. Ja staram się jak najwięcej uwagi poświęcić mojemu dziecku. Wiadomo, że 1,5 roczne dziecko nie rozumie pewnych rzeczy i do wielu zabaw musi troszkę podrosnąć, ale wiele już z takim smykiem można zdziałać. Ja też bym nie chciała nigdy w życiu usłyszeć od dziecka, że jego marzeniem jest mieć więcej taty/mamy w domu... Ech, mój synek idzie do żłobka od września i boli mnie fakt rozłąki, że nie będę mogła z nim spędzać tyle czasu, ile bym chciała, no ale niestety nic nie poradzę.