Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1581 Wątki)

Złote rady babki :D - humorystycznie

Data utworzenia : 2015-06-06 15:13 | Ostatni komentarz 2015-08-21 21:44

nienormatywna

4681 Odsłony
67 Komentarze

Dziewczyny jeśli taki temat istnieje to proszę wybaczcie (mam nadzieje, że LOVI połączy mój z tamtym), ale muszę się wyżyć w tym temacie. 2 tygodnie po porodzie moja mama wróciła z Anglii i pierwszy raz zobaczyła swoją wnuczkę i już ma tytuł: - dr. hab n.med z pediatrii (if you know what I mean :P) "Kocham" jej uwagi i porady :) A to kilka tych nie do zbicia najważniejszych nauk: - podczas karmienia zatykasz nos Zosi i ona się udusi Twoim cyckiem - witaminy sztuczne (czyli kapsułki, kropelki i tabletki) powodują raka, dlatego nie powinnaś dawać witaminy D i K dziecku, bo umrze! - przeciąg jest zawsze, nie zależnie od pogody, otwartych okien czy drzwi, a dziecko od przeciągu może umrzeć, więc musisz ją mieć cały czas ubraną w czapkę i kilka warstw - lepiej dziecko przegrzać niż wychłodzić, zimno zabija! - Jak ma czkawkę to dlatego, że jest jej zimno! A zimno zabija! - dziecko trzeba cały czas nosić i bujać inaczej nie czuje się kochane! - matka jest tylko potrzebna do karmienia, to, że ją urodziłaś i nosiłaś w brzuchu nie oznacza, że znasz własne dziecko - gdyby nie cycek nie bylabyś potrzebna, mogłabym ja ją wychowywać .... No to już wiecie, czemu wolę po sto kroć moją teściową, która jest aniołem i moim wybawieniem w ofensywie mojej mamusi :) A jakie genialne rady wy dostajecie od babek i cioć?

2015-08-21 21:44

Dawniej to zimy były ostre domy z dziurawymi oknami to ,każdy opatulał dzieci. Niestety różnica pokoleń zastanawiam się jak to będzie kiedy ja będę babcią. Wszystko będzie elektryczne i wymyślą automaty do opieki i karmienia ,przewijania. Ja zawsze mówię kocham moją teściową za to ,że nigdy się nie wtrąca. Tylko pyta jak dziewczynki lub czy może dziecku dać dana rzecz lub jedzenie.

2015-06-25 08:26

heh dziadek pierwsza klasa ;)

2015-06-24 23:51

Mój dziadek z babcią ponoć "udani" byli :). Niestety nie było mi dane ich poznać. Znam jedynie wiele historyjek z nimi związanych.

2015-06-24 22:11

Hirudo pomysłowy dziadek najlepiej doświadczyć czegoś na własnej skórze żeby zrozumieć :-)

2015-06-24 22:08

Masz bardzo mądrego dziadka :)

2015-06-24 15:10

Moja śp. babcia, jak tak mocno opatulała swoje dzieci, to kiedyś dziadek owinął ją w pierzynę i wystawił na słońce w 30 stopniach , żeby wiedziała, jak to jest się przegrzewać :)

2015-06-23 10:05

Moja mama też od początku okrywa, przykrywa itd. Chyba jej to zostało jak sama miała malutkie dzieci, bo kiedys w tych domach, przy drewnianych oknach nie było tak ciepło jak teraz.

2015-06-23 09:58

Ja kiedyś mamie powiedziałam, jak mi chciała małą jeszcze jednym kocem przykrycić ( w domu podczas drzemki) : " nałóż kurtkę i posiedź w niej przez pół godziny to przekonasz się jak czuje się to dziecko". No i się troszeczkę uspokoiła.