Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1580 Wątki)

Laktatorowe mamy:)

Data utworzenia : 2014-05-01 05:07 | Ostatni komentarz 2015-02-08 13:02

Marta-1987

20868 Odsłony
134 Komentarze

Zakładam ten watek bo jestem ciekawa ile mam karmi własnym, odciąganym mlekiem? Dopóki sama nie stałam się laktatorową mama myślałam ze to ze mama karmi odciąganym mlekiem to sporadyczny przypadek. Jednak patrząc po watkach tego forum jest tu przynajmniej kilka mam które karmią wyłącznie swoim odciągniętym mlekiem. Jaka była przyczyna ze musimy karmić nasze maluchy w ten sposób, ile czasu już je tak karmimy i jak sobie z tym radzimy w ciągu dnia przy obowiązkach z dzieckiem?

2014-05-01 14:01

Moje bliźniaczki jedzą 7-8razy ba dobę po 80-90 ml (gdy podam wiecej ulewaja) Mleko odciągam 8 razy po 160-190 ml, one są dwie wiec prawie na styk tego mleka mam, ale naraziw starczy i z tego sie ciesze.

2014-05-01 11:05

Mój synio ur. się w 38 tyg. Ważył 3200g, ale w szpialu stracił więcej niż te 10% fizjologiczne. Teraz ma prawie 4 miesiące i zjada ok. 150-170 ml 6 x dziennie. Potencjał ma na więcej, ale ulewa więc po prostu nie lejemy więcej do butelki. Przedwczoraj na szczepieniu ważył 6450g, więc już podwoił swoją wagę i pediatra była mega zdziwiona, bo zna naszą starszą córkę i wie, że do tej pory mamy problemy z jej jedzeniem. Ściągam mleczko 5 x na dobę. Razem jest go ok. 1100-1200 ml. Monia, na innym forum spotkałam dziewczynę, która również karmi bliźniaki odciąganym mleczkiem, chyba że to byłaś Ty ;).

2014-05-01 09:45

Witam, pierwsza córkę przez rok karmilam piersią, a teraz moje bliźniaczki karmie moim odciaganym mlekiem. Jest to strasznie pracochlonne bo one są dwie do wykarmienia ale po doświadczeniu z pierwsza corka wiem ze sie to oplaci. Nie wiem na jak dlugo starczy mi pokarmu (trwa to juz od 18 lutego) ale z każdym dniem walczę o to by bylo do możliwie jak najdłużej. Moje bliźniaczki rodzily sie w 31 tygodniu z waga 1800 i 1720 gram a teraz w 10 tygodniu życia bez kilku gram maja po 4 kg. Moja lekarka byla w szoku ze mam jeszcze pokarm. A tak wogule to po ile mililiitrow odciagacie a ile poja wasze pociechy (i w jakim wieku są?) ?

2014-05-01 09:36

A może nazwiemy się laktatorowe mamy bo w końcu takimi jesteśmy?:) Ja karmię odciąganym mlekiem od 10 marca, dziecko skończyło wówczas 3, 5 miesiąca. Wystarcza mi 4 odciągnięcia w dzień i jedno w nocy aby utrzymać laktacje na stałym poziomie. Ciężko jest pogodzić obowiązki domowe, dziecko i jeszcze to odciąganie. Ile razy Wy odciągacie mleko i czy stosujecie jakieś konkretne godz. Ja staram się aby przerwa między odciągnięciami wynosiła ok 4-5 godz Moja Amelka ma 5,5 miesiąca odciągam ok.850-950 ml. mleka. Niewielka nadwyżkę mrożę na wszelki wypadek :)

2014-05-01 09:02

karmiłam córeczkę odciąganym mlekiem, na początku musiałam ją przez tydzień dokarmiać mm a później miałam wystarczająco pokarmu, a w nawale tyle go było że dodatkowo zamrażałam. Odciągałam mleko przez 4 miesiące i nie żałuję było to pracochłonne ale się opłaciło, mała rosła zdrowa i nam nie chorowała, a ja cieszyłam się że pije moje mleko.

2014-05-01 06:33

Dziewczyny, karmię mojego synka odciąganym mlekiem praktycznie od wyjścia ze szpitala. Może macie pomysł na jakąś wystrzałową nazwę dla nas? Na innym forum używamy określenia karmiące piersią inaczej (kpi).