Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1592 Wątki)

Pilates

Data utworzenia : 2017-12-18 10:38 | Ostatni komentarz 2018-11-09 12:29

Konto usunięte

1426 Odsłony
22 Komentarze

Od jakiegoś czasu ćwiczę pilates, zdecydowałam siena to bo wielogodzinne przesiadywanie w pracy przed komputerem spowodowało,że zaczęły mnie bolec plecy. Mimo,że regularnie pływam i biegam, potrzebowałam dodatkowego rozciągania i musze powiedzieć,że efekt jest zadziwiający. Kręgosłup mnie nie boli, łatwiej udaje mi się utrzymać wyprostowaną sylwetkę:) Naprawdę polecam te ćwiczenia, które stawiają przede wszystkim na jakośc wykonania, powoli ale bardzo dokładnie. Więcej daje wykonanie kilku brzuszków ale dokładnie, niż stu byle jak!!!I w pilates sprawdza się to w każdym ćwiczeniu:)Tak tylko chciałam sięw Wami podzielić moim najnowszym odkryciem;)polecam, to bardzo fajna forma ruchu,spokojna uspakajająca, relaksująca i wzmacniająca całe ciało!!!:)

2018-11-09 12:29

No, nie tylko. To świetny trening także dla osób starszych, u mnie na siłowni często widzę starsze babeczki, które chodzą na te zajęcia :)

2018-11-02 11:01

Też polecam pilates :) Na mnie też działa idealnie. Moim zdaniem ten trening wspiera też osoby bardzo zestresowane, ponieważ rozluźnia ciało, likwiduje te wszystkie przykurcze.

2017-12-20 20:14

i rezultaty :) Kiedy widzimy rezultaty to dostajemy takiego mega pozytywnego kopa i nie ma że "nie chce mi isę".

2017-12-20 14:04

Jakiś czas temu chodziłam na pilates i była to dla mnie super rozrywka! Wydają się one takie proste i niezbyt wymagające, ale to bardzo mylne. Też trzeba trochę się wysilić, aby poprawnie wykonać większość ćwiczeń. Myślę, że od nowego roku może znów zapiszę się na coś w tym stylu, żeby w ogóle zacząć się systematycznie ruszać. Zwłaszcza, ze takie zajęcia w grupie bardziej mnie motywują :)

2017-12-20 12:54

Daj sobie czas :) Z każdymi zajęciami będzie coraz to lepiej :)

2017-12-20 10:39

Pilates i joga to zajęcia, na które dopiero zaczynam chodzić i przyznam, że sprawiają mi trudność- nie jestem aż tak rozciągnięta, ale czuje się lepiej z samym faktem, że coś robię.

2017-12-20 10:35

Ja wlasnie lubie taka ze az wlosy mokre :-) . ja wogole lubie sie zmeczyc jesli juz cos cwicze. Samo drzenie miesni jakos nie daje mi takiego kopa i zadowoloenia z siebie ze dalam rade.

2017-12-20 07:45

O tymze pilates jest dobry świadczy historia Pilatesa. Który wymyślił właśnie te ćwiczenia. Był słabym i chorowitym człowiekiem ale ćwiczenia pozwoliły mu stanąć na nogi. Sama chciałam zaznaczyć,ze pilates ma bardzo wiele plusów nie tylko dla naszej sylwetki i wyglądu ale przede wszystkim dla zdrowia: http://fitness-inspiracje.pl/korzysci-przynosi-pilates/ Dodają energii i wzmacniają kręgosłup.