Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zakupy (895 Wątki)

Fotelik samochodowy

Data utworzenia : 2013-02-04 16:08 | Ostatni komentarz 2023-05-02 15:19

Iwona

77231 Odsłony
1144 Komentarze

Jaki wybrać fotelik samochodowy? Do ilu kilogramów? Z jakiej firmy?

2014-01-15 11:13

To u mnie fotelik jest priorytetem, dużo jeżdżę z mała. A to do biblioteki, a to na zakupy, a to gdzieś do znajomych. Bez fotelika ani rusz. Wiosną to jeszcze pół biedy, bo do części osób dotrę spacerkiem, ale chcąc zrobić większe zakupy to już muszę autem jechać do centrum handlowego. Niby tylko 5 km, ale jak się chce komunikacją miejską to aż dwa autobusy, albo autobus i tramwaj.

2014-01-15 11:02

No właśnie podstawa to jednak przymierzyć. Nie każdy fotelik pasuje do danego samochodu. Mieliśmy fajny sklep, gdzie było mnóstwo artykułów dziecięcych. Kupiliśmy tam calutką wyprawkę dla Mata i miałam nadzieję, że podjedziemy tam na przymiarki fotelików. Niestety zlikwidowali. Teraz został chyba jeden jedyny Mama i ja. Dziwne żeby w dużym mieście był jeden duży sklep.... Z zakupem wstrzymam się dopóki nie dostanę pierwszej pensji, o ile namówię teściową żeby przyjeżdżała do dziecka, a nie odwrotnie, fotelik nie będzie nam aż tak potrzebny.

2014-01-14 21:30

To my do nosidelka mamy jakies 10 cm zapasu. Oczywiscie z tylu, bo pasy z przodu sa super dlugie.

2014-01-14 21:03

Silje: To akurat fakt, ja w swoim poprzednim samochodzie miałam krótkie pasy, że nosidełko było zapięte na styk... W obecnym aucie pasy są długie i raczej nie będę miała problemu z fotelikiem.

2014-01-14 20:49

A ja się jednego boję jak oglądam te foteliki - że pasy za krótkie mamy w aucie. Będziemy musieli jechać do sklepu i przymierzać po kolei, nie zdziwię się jak długość pasów zaważy na wyborze.

2014-01-14 20:14

Jak patrzyłam na allegro to najtaniej 699zł te same ponad 1000 więc rozbieżność cenowa straszna ja natomiast kupiłam ten fotelik okazyjnie jako używany od takiej pani dość majętnej.Mieli go troszkę ponad 2 lata i używali w drugim samochodzie tak,że wygląda jak nowy sama nie widzę żadnych oznak zużycia tapicerka i cała reszta jest idealna tak,że jestem strasznie zadowolona z tego zakupu,tym bardziej że nie był on tak do końca planowany bo Emi miała jeździć w foteliku po siostrze.Tak,że jak dowiedziałm się o tym że jest na sprzedaż pojechaliśmy przymierzyć do naszego samochodu super pasował więc nie było nad czym się zastanawiać zapłaciłam 250zł czyli kupiłam go prawie za darmo....Ważne żeby przed zakupem przymierzyć ten fotelik do samochodu bo jest on duży tzn wysoki.Do naszego Tourana super pasuje,ale w malutkich samochodach może być trochę za duży lepiej sprawdzić Mraczek80 ten fotelik co podałaś link to nie jest Tobi i różni się od Tobi nie ma np tego naciągacza pasa co ma Tobi

2014-01-14 16:48

Na allegro znalazłam wczoraj chyba cos koło 600 zł, ale trzeba poszukać. Tu masz link do najlepszej ceny http://allegro.pl/maxi-cosi-fotelik-samochodowy-rubi-tobi-9-18-adac-i3877901998.html

2014-01-14 16:45

Mamunia ja nadal nie mam fotelika dla Matysia. Powiedz mi proszę ile kosztuje taki fotelik bo sprawdzałam na allegro maxi cosi tobi i ceny są ok 700 zł i ponad 1000 zł. Te siedem stów akurat mi odpowiada ale nie wiem jak jest w sklepach.