Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zakupy (895 Wątki)

Fotelik samochodowy

Data utworzenia : 2013-02-04 16:08 | Ostatni komentarz 2023-05-02 15:19

Iwona

77271 Odsłony
1144 Komentarze

Jaki wybrać fotelik samochodowy? Do ilu kilogramów? Z jakiej firmy?

2015-10-10 22:29

Estii niestety tego fotelika nie znam. A ja zdecydowałam się w końcu na następny fotelik. Padło na taki w przedziale 9-18 kg Romer King LS. Byliśmy dzisiaj na targach, gdzie było wielu przedstawicieli i gdzie mogliśmy do wyboru do koloru poprzymierzać foteliki na żywo z naszą córeczką. No i wiem, że nie pasują jej te z Cybexa czy Kiddy, bo mają taką nakładkę z przodu do przeprowadzenia pasa, która bardzo mojej małej przeszkadzała. Dobrze czuła się tylko w takich otwartych fotelikach, w których dziecko przypina się pasami fotelika. Był taki jeden nowy z Cybexa, ale cena 1900 zł skutecznie nas odstarszyła :-). No i ostatecznie będzie ten Romer, bo ma atesty, jest wygodny, małej pasował. Cena trochę powyżej sześciu stówek.

2015-09-17 19:03

czy któraś z Was może coś napisać o foteliku 0-13 romer baby safe plus?

2015-09-06 20:36

Artan cybexy są w smyku dostępne bez problemu (przynajmniej u nas). Przewagą cybexa nad maxi c jest moim zdaniem taka (foteliki 0-13 kg) że mają bardziej przemyślany sposób montażu daszku tzn nie jest on kompatybilny z pałąkiem/ uchwytem tylko może być on zasunięty nawet wtedy gdy pałąk leży a np w m c żeby mieć daszek musisz mieć postawiony pałąk, rox133 w tym kiddy funkcja leżenia jest wtedy gdy pałąk jest w pozycji leżącej (nie pionowej) dla tego w samochodzie odpada tzn nie tyle w samochodzie co podczas jazdy (no bo gdy sie nie jedzie np na postoju to można to stosować). Ale tak mi się wydaje że chyba we wszystkich tych fotelikach 0-10 czy 0-13 pałąk podczas jazdy musi stać czyli być w pozycji pionowej?

2015-09-05 16:03

Roxi w tym foteliku Kiddy jest taka funkcja ,że możesz dziecko ułozyć w bardziej płaskiej pozycji, ale tylko poza samochodem. W podrózy musi być pozycja taka jak w innych fotelikach/nosidełkach 0-13 kg, bo to taki przedział wagowy tego Kiddy. Dla mnie zaporowa cena, ponad 700 zł, ale bajer z tym rozłożeniem ciekawy. Z tą jazdą tyłem zalecaja do 15 miesiąca i ja raczej ze swoim mikrusem do tego czasu jeszcze zostanę przy pierwszym foteliku MC Citi. Cybex też dobra firma, tylko jakos nie mogę za bardzo wyczaić jej w sklepach stacjonarnych, by obejrzeć na żywo.

2015-09-05 13:05

Rozmawiałam ostatnio ze znajomą, która etapy różnych fotelików ma już za sobą i podobno bardzo pozytywnymi opiniami wśród policjantów cieszą się foteliki firmy Cybex. Osobiście też się nad nimi zastanawiam, bo jeszcze z 1kg i będziemy musieli przejść na fotelik z nosidełka:)

2015-09-05 12:52

pierwsze słyszę,na prawdę nie wolno ustawiać funkcji leżenia podczas jazdy autem? Ja osobiście w swoim foteliku nie mam takiej opcji ale myślałam,że skoro inne taką opcje mają to można... Ostatnio w ogóle znalazłam fotelik. Możliwość montowania przodem i tyłem za ok. 300 zł. Niedrogo,choć takie foteliki są drogie niejednokrotnie. To jest ten : nania safety plus. Niestety na fotelik mogę max. 400 zł ten następny przeznaczyć a za tą cenę nie znajdę nic do montowania tyłem... Myślę jeszcze o Maxi Cosi Priori ale on tylko przodem(młody ma już roczek tak generalnie rzecz ujmując)

2015-09-05 12:31

Paula.H teraz większość firm fotelików idzie dopasować do wózków dzięki adapterom :) Prym wiodą chyba Maxi Cosi i Cybex, a także kiddy które wypadają znakomicie w crash-testach :) Choć ich cena wcale nie jest zachęcająca bo najzwyklejsze foteliki możemy kupić już od 120 zł. My mamy Kiddy Evolution Pro : wady: cena i spory ciężar, jest jednak coś co go odróżnia od wyżej wymienionych a mianowicie funkcja leżenia przydatna szczególnie dla noworodka. Należy jednak pamiętać by funkcja ta nie była stosowana podczas jazdy samochodem bo jest to zabronione! :)

2015-08-27 15:41

Och Artan cena zaporowa Pearla heh (pojdze z rzutu po dziadkach) ale to prawda to samo z mężem myślimy że nie na parę mc tą bazę kupiliśmy :-/ Dla maluszków do fotelika faktycznie fajna opcją są śpiworki nie miałem takiego i trochę żałuję a też był to okres zima/wiosna.