Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zakupy (894 Wątki)

Dzbanek filtrujący

Data utworzenia : 2014-01-06 10:39 | Ostatni komentarz 2015-01-30 14:51

konto usunięte

9779 Odsłony
77 Komentarze

Drogie mamy , odkad przeprowadzilismy sie do miasta mamy problem z kamieniem .. juz w nowym czajniku raz użytym było sporo kamienia .W butelce na dnie szklanki zawsze sa płatki tego cholerstwa . Martwie sie bo przy przygotowaniu zupy nie bede przez sitko przelewała 2 litrów wody ...Czy macie , mialyscie dzbanek filtrujacy ? Chodzi mi o taki lepszy , droższy ..nie chce kupic , wydac duzej sumy na marne ? :) A może też macie kamien i jak sobie radzicie ?

2015-01-30 14:51

My dzbanka filtrującego nie mamy,bo nie jest aż tak nam potrzebny. Wystarczy nam tylko zagotowanie wody w garczku. Słyszałam natomiast podzielone opinie,jedni sobie chwalą takie dzbanki,a drudzy nie.

2015-01-30 13:25

My nie mamy dzbanka filtrującego, ale myślimy nad jego zakupem, brat i rodzice mają i są bardzo z niego zadowoleni.

2015-01-30 13:24

ja mam dzbanek z filtrami brity..polecam :)

2015-01-28 23:59

Kupując dzbanek filtrujący trzeba sprawdzić dostępność filtrów, często ich nie ma prócz tych darmowych do dzbanka i potem nie da się uzyć.

2014-05-04 11:57

jak na 1/5 roku to , to 500 chyba nie jest duzo ..tymbardziej ,ze mieliscie az tak brzydka wode

2014-05-04 11:27

Dziewczyny, te cieniutkie kraniki są przy filtrach z osmozy. Ja taki mam. Kiedyś źle się poczułam po porannej herbacie. Mąż otworzył czajnik, a tam był taki syf, że nie mogliśmy wręcz uwierzyć. Mamy b.twardą wodę więc musieliśmy co dwa tyg go odkamieniać. I to w tym czasie się ten syf uzbierał. Kupiliśmy cały zestaw do osmozy z zapasem filtrów na 1,5 roku za niecałe 500 zł w internecie i mąż sam zamontował. Kranik ma dwa podwójną wylewkę, bo do picia używamy wody mineralizowanej a do gotowania bez minerałów i nie mam teraz żadnego osadu na garnkach. Tylko ziemniaki muszę więcej solić....

2014-04-06 20:08

Mamabasia chodzi Ci o ten sam filtr czy nowy? Bo ja polecam kupić już nowy, a co do samej wody przefiltrowanej i przegotowanej ja podaję od samego początku mojemu synkowi i nic mu nie jest. Monika to u nas dzieci na wsi dostają biegunek i wysypki a w mieście nic im nie jest, ale na wsi też woda z wodociągów leci i tez filtrowana takimi samymi filtrami jak u nas.

2014-04-06 18:37

często są promocje na dzbanki z filtrami, czasami wychodzi ze dzbanek jest gratis, trzeba po prostu zerkać na ulotki. My przez pierwszy roczek przywoziliśmy wode albo kupną, albo oligoceńską, jednak ta mogła odstać tylko kilak godzin, dlatego łatwiej było kupić butelkową i się nie martwić, jedna ważna uwaga to również przechowywanie wody. Potem kupiliśmy filtr który jest o wiele wygodniejszy. Basia co do samej przefiltrowanej wody oczywiście potem zagotowanej, to nie powinno sie nic małej stać, jednak ja wolę już taką wodę kupną w butelkach uważam ze m lepszy smak, przefiltrowaną dolewam często do soczków.