Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Rodzice (620 Wątki)

Strój wychowawcy w żłobku

Data utworzenia : 2013-06-02 20:06 | Ostatni komentarz 2019-03-01 22:20

marthoolka

13353 Odsłony
41 Komentarze

Dziewczyny, chciałabym zapytać Was o opinię, bez względu na to, czy macie dziecko w żłobku czy nie. Jaki Waszym zdaniem, powinien być strój wychowawcy? W mojej placówce chodzimy ubrane na sportowo: dresy (lub inne miękkie spodnie), kolorowe t-shirty albo bluzki, sportowe buty zmienne. Niektórzy rodzice zaś coś przebąkują o stroju eleganckim, by uczyć dzieci kultury itp. Osobiście sobie tego nie wyobrażam: dzieci na nas wymiotują, wylewają zupki, potrafią wytrzeć katar w nasze rękawy; turlamy i tarzamy się z nimi po podłodze, czasem trzeba nagle zerwać się i podbiec, bo dzieci się bija lub gryzą. Nie wyobrażam sobie tego wszystkiego koszuli i garsonce (był taki pomysł jednej z mam!)... Ale może się mylimy, może faktycznie trzeba by zmienić strój... jak sądzicie? A jak jest w Waszych placówkach?

2013-06-03 13:18

Moja mała nie chodzi do żłobka, ale uważam, że strój zdecydowanie powinien być luźny. Wiadomo, że przy dzieciach czasami człowiek się spoci, czasami wybrudzi - w domu również żadna z nas nie chodzi w koszuli i spódnicy - tylko tak jak jest wygodnie. Moim zdaniem pomysł ze strojem galowym jest kompletnie nieprzemyślany oraz niepraktyczny.