Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Rodzice (620 Wątki)

Strój wychowawcy w żłobku

Data utworzenia : 2013-06-02 20:06 | Ostatni komentarz 2019-03-01 22:20

marthoolka

13352 Odsłony
41 Komentarze

Dziewczyny, chciałabym zapytać Was o opinię, bez względu na to, czy macie dziecko w żłobku czy nie. Jaki Waszym zdaniem, powinien być strój wychowawcy? W mojej placówce chodzimy ubrane na sportowo: dresy (lub inne miękkie spodnie), kolorowe t-shirty albo bluzki, sportowe buty zmienne. Niektórzy rodzice zaś coś przebąkują o stroju eleganckim, by uczyć dzieci kultury itp. Osobiście sobie tego nie wyobrażam: dzieci na nas wymiotują, wylewają zupki, potrafią wytrzeć katar w nasze rękawy; turlamy i tarzamy się z nimi po podłodze, czasem trzeba nagle zerwać się i podbiec, bo dzieci się bija lub gryzą. Nie wyobrażam sobie tego wszystkiego koszuli i garsonce (był taki pomysł jednej z mam!)... Ale może się mylimy, może faktycznie trzeba by zmienić strój... jak sądzicie? A jak jest w Waszych placówkach?

2019-03-01 22:20

Napewno wygodny i niewyzywający. Popatrz tutaj https://wassyl.pl/pol_m_Okrycia-wierzchnie_Plaszcze-169.html taka kurteczka będzie idealna. Elegancka ale zarazem sportowa i z klasą. Takie ubrania według mnie powinno się wybierać Pozdrawiam ;)

2015-11-04 16:19

dres jest wygodny przy dzieciach i nie widzę potrzeby ,żeby opiekunka była wystrojona ona ma zająć się dziećmi a nie poprawiać spódnice. Pewnie i tak zaraz jakieś dziecko się o panią wytrze czy też opluje więc nie przesadzajmy.

2015-11-03 21:34

Moim zdaniem normalnie luźno wygodnie tak jak na codzień odstroic sie można i co z tego jak do domu się wruci z zupą na garsonce

2015-10-19 03:28

weźcie tą matkę na jeden dzień i niech pobędzie opiekunką w garsonce, niech nakarmi dzieci w tej garsonce, pobawi sie z nimi i uspokoi płaczące - moze zmądrzeje trochę. Co za absurd ... po domu też chodzi na szpilkach w bialej koszuli??

2015-10-19 00:20

Moim zdaniem jeśli nie jest brudny i śmierdzący to po prostu wygodny w końcu muszą wychowawcy latać za naszymi maluchami a to czasami nie lada wyczyn i jakoś nie wyobrażam sobie babki w szpileczkach i eleganckich rzeczach bez przesady

2015-10-11 22:42

Myślę, że strój nauczyciela przedszkola, żłobka czy też szkoły powinien być po prostu godny. Jeśli dzieci nie muszą patrzeć na dekolt, brzuch czy pupę swojej pani, to każdy strój jest on. Pamiętam z praktyk, że moja koleżanka bardzo lubiła chodzić w leginsach. Wszyscy się na nią krzywo patrzyli, bo jej pośladki dosyć mocno były zarysowane pod tym cienkim materiałem, a dłuższe bluzeczki były be. Też mi się to bardzo nie podobało, za to uczniowie mieli o czym gadać. Generalnie nic do leginsów nie mam, ale trzeba umieć je nosić.

2015-09-07 11:52

Małgorzata zgadzam się z Toba. dzieci mają wychowanie wynosić z domu i to my mamy ich tego nauczyć. ja bym nie wymagała od wychowawcy eleganckiego stroju skoro ja sama chodze w domu w dresie, ba! nawet mój syn dzis w dres ubrany a nie w super eleganckie ciuszki :) warto żeby wyglądać schludnie, nie odkrywać np. piersi. kolorowe bluzki są w sam raz dla maluszków, przecież chodzi o to żeby sie rozwijały a kolory w tym pomagają. jakoś nie wyobrażam sobie aby Pani wychowawczyni biegła w szpilkach do mojego dziecka, które potrzebuje pomocy

2015-09-06 20:13

Marthoolko mój synek do żłobka nie chodzi, ale moim zdaniem, jak i pozostałych tutaj mam, strój opiekunki powinien być przede wszystkim wygodny. Również nie wyobrażam sobie jak można na całego bawić się, czy karmić dzieci w galowym stroju. Przeszkadzałoby mi jednak, gdyby ubiór był bardzo wyzywający. Myślę, iż odkryte uda czy piersi u opiekujących się to zły pomysł. Natomiast przykułabym też uwagę co do fryzury. Wolałabym, aby Pani zajmująca się maluszkami miała włosy związane, czy krótko ścięte, aby nie wpadły do jedzenia, bądź w inny sposób nie znalazły się w buzi dzieciątka. Uważam, iż dzieciaki wynoszą najwięcej z domu, więc to rodzice powinni im wytłumaczyć gdzie powinno się ubierać elegancko, gdzie na sportowo, a gdzie po prostu zwyczajnie. Jednak kilkumiesięczne czy nawet trzyletnie szkraby raczej nie przyciągają wagi do ubioru ludzi. Pozdrawiam. :)