Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Rodzice (620 Wątki)

Testerzy Wierności. ;)

Data utworzenia : 2016-10-17 11:27 | Ostatni komentarz 2019-03-05 22:08

Małgorzata__eL

3679 Odsłony
44 Komentarze

Czy słyszałyście kiedyś o kimś takim jak testerzy wierności? Otóż ja się niedawno dowiedziałam o nich od przyjaciółki. Niedawno oświadczył jej się chłopak, wyznaczyli datę ślubu na rok 2018. Planują budowę, co najmniej dwójkę dzieci i ogólnie marzy im się wspólne, szczęśliwe życie. Jednak ona rozważa myśl, że zanim wpakuje się w tą całą sielankę, chciałaby przetestować narzeczonego tym bardziej, że często są w rozłące (ona pracowała w Holandii, a on pracuje w Niemczech). Zamierza wynająć testerkę wierności-kobietę, która po dokładnym wywiadzie na jego temat ma zrobić wszystko żeby zawrócić mu w głowie i sprawdzić jego wierność. Wszystko profesjonalnie, z udokumentowaniami. Koszt około 3000zł., ale przyjaciółka uważa, że pieniądze nie są takie ważne, ważniejsza jest miłość. Co myślicie o takich zagraniach? Czy uważacie, że para powinna sobie bezgranicznie ufać? Balybyscie się przetestować swoich mężczyzn? Przyznam szczerze, że zszokowalo mnie takie podejście. To znaczy z jednej strony brzmi fajnie, że można się uspokoić jakby mężczyzna/kobieta zdał/zdała test pozytywnie, ale z drugiej osobiście chyba bym się nie odwazyla na taki krok nawet jeśli zlecenie kosztowałoby 300, a nie 3000zl. Nie wiem co jej doradzić, chyba po prostu nic, nie wtrącać się. Przyznam, że sama kiedyś pisałam do męża (raczej wówczas do chłopaka jeszcze) z obcego numeru podając się za inną dziewczynę w celu utwoerdzenia się czy nie nawiąże kontaktu, ale o profesjonalnym sprawdzaniu nawet mi się nie przyniosło. :D

2016-10-17 17:02

Jeszcze bym dodała, że i tak nigdy nie będzie miało się stuprocentowej pewności. To, że teraz nic mógłby nie zrobić nie znaczy, że kiedyś też nie. Mówiłam jej co o tym myślę, ale nie zamierzam narzucać swojego zdania. Zrobi jak będzie uważała. Ale nie wierzę też, że są ludzie ufający bezgranicznie. Raczej się nie da. ;) zawsze są ,,te myśli".

2016-10-17 16:56

Zgadzam się z Kasią, po co kusić los. Poza tym trzeba mieć zaufanie. Gozej jak ten chłopak się dowie i ją zostawi, bo to oznacza że nie ma do niego zaufania:( Ja bym nie ryzykowała:(

2016-10-17 14:19

Moim zdaniem niepotrzebne zagranie. Po co prowokować i kusić los ..zaufanie to podstawa udanego związku . Osobiście nigdy bym tego nie zrobiła

2016-10-17 12:03

Oglądałam kiedyś o czymś takim w telewizji jakiś seriali typu Trudne sprawy , Dlaczego ja. Ja osobiście bym się nie zdecydowała na taki krok. Chyba sumienie by mi nie dało spokoju. Wiadomo ze każdy chciałby być pewien na samym początku związku czy przetrwa on do końca w szczęściu i miłości. Ale taki test to od razu pokazuje że jednak nie ufamy w 100% . Myślę ze jeśli by się jej chłopak o tym dowiedział to rowniez nie byłby zadowolony . Urok małżeństwa to właśnie chyba branie takiego przysłowiowego kota w worku.I jeszcze jest jedna sprawa czy wogole można ufać takim testerom?