Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2298 Wątki)

Waga w ciąży

Data utworzenia : 2013-02-05 23:08 | Ostatni komentarz 2016-11-24 13:14

Redakcja LOVI

145972 Odsłony
2276 Komentarze

Prawdopodobnie nie ma ciężarnej kobiety, która choć raz nie zastanawiała się nad zmianami swojej wagi i kształtów ciała w ciąży. Przybyło za dużo kilogramów, a może za mało, do tego dochodzi obawa o pojawienie się rozstępów, o powrót po urodzeniu dziecka do wagi i formy sprzed ciąży. Podpowiadamy, ile można przytyć proporcjonalnie do wagi sprzed ciąży i jaki wpływ na przyszłą mamę i dziecko ma przyrost masy.

2015-05-18 14:50

Mi własnie szkoda takich kobiet, które borykają się z takimi kompleksami ze swoim ciałem, a nie stać je na operacje, które by to naprawiły. Bardzo im współczuję ale i podziwiam za to, ze niektóre z nich mają w sobie tyle siły i się tym nie przejmują i żyją zadowolone z siebie. Też czasami wymyślam u siebie na siłe jakieś kompleksy i gadam, ze to mi się nie podoba w sobie i tamto, ale po chwili dochodzi do mnie, ze inne kobiety sa w gorszej sytuacji, mają gorszy wygląd i problemy niz ja i jakos żyją. I mi szybko mija. Wiadomo każdy by chciał być zadowolony z siebie i idealny ale nie każdemu jest to dane, i tu nie chodzi o nasze starania ale też o geny a tego nie zmienimy. Trzeba kochać się takimi jakie jesteśmy i nie narzekać - bo gdzieś tam są ludzie którzy na prawdę mają źle i gorzej od nas. Grunt, że jest zdrowie reszta jakoś się ułoży :)

2015-05-18 14:04

Zawsze może być gorzej, wiec jak któraś z Was martwi się zbyt dużą wagą to pomyślcie sobie co może czuć taka kobieta z wiszącą skórą do ud i z tą skórą nic nie może zrobić...są oczywiście operacje. ale nie wiem czy na fundusz takie rzeczy robią, ale raczej nie, bo nie jest to kwestia ratowania życia a nie każdego stać aby zafundować sobie taką operację, inna kwestia strach przed operacją.... a z wagą po ciąży jakoś sobie poradzimy :-)))) ja mały się urodzi to będe się zajmowała dwójką więc nie ma siły żebym nie zrzuciła zbędnych kilogramów - przy dwojce to bede bez przerwy na nogach :-)

2015-05-18 13:49

Też widziałam takie programy, wygląda to strasznie ale trzeba mieć pozytywne nastawienie :)

2015-05-18 12:23

Ja myślę że każda da radę jak tylko będzie chciała, zdrowa dieta plus sport na pewno da efekty :) a do tego dojdzie dzidziuś to będziemy laski do następnego lata ;)

2015-05-18 12:08

Też widziałam takie programy, straszne, że niektórym kobietom zostają takie rzeczy. Obwisła skóra i co z tym zrobić. Tylko pozostaje usunięcie operacyjne no bo co innego? Nie chce nawet myśleć co czuje taka kobieta kiedy patrzy na siebie w lustrze. Nie wiem co ja bym zrobiła jakby mi takie coś zostało.....przykra sprawa.

2015-05-18 11:59

Mam nadzieję, ze u mnie też waga w miarę szybko spadnie jak to było po pierwszej ciąży, myślę, będzie dobrze:-))) najważniejsze, zeby macica się obkurczyła i brzuszek się wchłonął. Ostatnio naoglądałam się jakichś programów o operacjach chirurgicznych i było w programie kilka mam u których mięśnie po urodzeniu, po ciąży przestały działać jak trzeba i została skóra - na prawdę nic ładnego, to się rzadko zdarza, ale jednak się zdarza. Z wagą to jeszcze jako tako mama sobie poradzi, ale z taką skórą już nie za bardzo.

2015-05-18 10:16

Właśnie u mnie mój maluszek również potrafi na piersi spędzić 3-4 godziny :D Brzuszek pomału się wchłania, smaruje intensywnie kremami i od jutra zaczynam chodzić w pasie. Macica ładnie się obkurcza to też opuchlizna się zmniejsza wody z organizmu znikają. Musze jeszcze doczytać od kiedy można. Rodziłam naturalnie.

2015-05-17 21:47

Z tym brzuchem to różnie bywa, ja po 6 miesiącu jeszcze nie mogłam się owinąć bo brzuch nadal bolał i nie dała bym rady. Może takie majtki obciskajace były by dobre dużo też dobrego słyszałam o pasach poporodowych z baby ono ale osobiście nie mam nic takiego.