Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2339 Wątki)

Przyrost beta hcg 72 h 213%

Data utworzenia : 2023-11-20 21:06 | Ostatni komentarz 2024-02-14 15:14

Julia20

452 Odsłony
33 Komentarze

Cykle mam 28 dniowe. Pierwszy test ciazowy wyszedl pozytywny już 11 dpo. W ten sam dzień czyli w ostatni piątek robiłam betę, ktor wyszła 46,77. Dziś zrobiłam betę wyszła 241.9, przyrost 213% . Myślę, że to jest w porządku, testy z dnia na dzień też coraz mocniejesze.

Co myślicie i kiedy najlepiej umówić się do ginekologa ?🥰

2023-11-21 18:07

Ja też zawsze chodziłam prywatnie i jak tylko wyszedł mi test pozytywny. Przy synku okazało się, że jest to 5 tydzień z córeczką 8 :) 

2023-11-21 16:35

No właśnie wydaje mi się że na NFZ gdy jest się w ciąży to pierwsza wizyta musi się odbyć do 10tc. Oczywiście czasem ciężko nam stwierdzić który tydzień. Ale określamy wg miesiączki. I muszą przyjąć poza kolejnością. Jeśli nie to poszłabym prywatnie.. bo przecież nie musimy wybierać prywatnie lekarza prowadzącego ciążę. Ja chodziłam prywatnie bo mam super panią ginekolog. A przyszłam na 1 wizytę w 4 tygodniu i potem w 7 tygodniu na serduszko. I dopiero wtedy dostałam kartę ciąży. 

2023-11-21 13:39

Tak.. bo z jednej strony ma się świadomość, że nic jeszcze nie widać zaś z drugiej gdyby było coś nie tak to lekarz może szybko leki przepisać. A prywatnie wizyta to zazwyczaj z dnia na dzień.

Chociaż kilka dni temu czytałam na lokalnej grupie, że dziewczyna jest e ciąży i szuka ginekologa na NFZ i wszędzie termin na nowy rok. Dużo osób jej pisało, że nawet na NFZ taka pierwsza wizyta ciążowa zgodnie z przeposami powinna być poza kolejką 

2023-11-21 11:40

Wlasnie to zalezy... ja chodzilam zawsze prywatnie moze lepszy sprzet.. trudno powiedziec;)

Ale co do testow to w drugiej ciazy podobnie jak xyz ;) rano test wieczorem juz gabinet;) w sumie to odruchowo dzwonilam o wizyte ;) wiedzac co bylo w 1 ciazy.

2023-11-21 11:18

Ja się.pospiesyzlam też i niewiele było widać :D ale ja się umawiałam zaraz po wykonanym teście a robiłam go w dniu planowanej miesiączki . Na wizytę czekałam z półtora tygodnia 

2023-11-21 11:01

Zalezy...

Czesto czytam ze wlqsnie w pozniejszym czasie isc lepiej;)

Ja wnpierwszej ciaYbbylam niespelna w 6 tc bijace serduszko potwierdzenie ciazy i krwawienie podczas badania;/ ciaza ktora bybuciekla gdyby nie dzialanie natychmiastowe;/

Druga ciaza wizyta 4.5 tc potwierdzenie i fasolka ;) ciaza zagrozona;/ tydzien poznien zwiekszone leki i bijace serduszko na usg;) obie ciaze wymagaly duzo odpoczynku zero stresu ale udalo sie donosic w sumie tez dzieki szybkiej reakcji i wozyty w gabinecie. Wiec ja zawsze sugeruje wczesniejsze wizyty;)

2023-11-21 09:52

najlepiej po 6 tygodniu jak już widać bijące serduszko :) wcześniej nie powiedzą Ci, co tam jest jest w brzuszku i czy ciąża sie dobrze rozwija

2023-11-21 08:40

Pieknie rośnie ! Koło 7 tygodnia to będzie już serduszko :)