Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2322 Wątki)

Przyrost beta hcg 72 h 213%

Data utworzenia : 2023-11-20 21:06 | Ostatni komentarz 2024-02-14 15:14

Julia20

426 Odsłony
33 Komentarze

Cykle mam 28 dniowe. Pierwszy test ciazowy wyszedl pozytywny już 11 dpo. W ten sam dzień czyli w ostatni piątek robiłam betę, ktor wyszła 46,77. Dziś zrobiłam betę wyszła 241.9, przyrost 213% . Myślę, że to jest w porządku, testy z dnia na dzień też coraz mocniejesze.

Co myślicie i kiedy najlepiej umówić się do ginekologa ?🥰

2023-11-23 19:47

u mnie też z kartą ciąży czekali do 9-10 tygodnia i dopiero zakładali 

2023-11-23 12:07

Ja na NFZ kartę ciąży dostałam dopiero po 11tyg.. takie zasady ma lekarka 

Do mojej na NFZ na pierwszą wizytę czeka się pół roku. Zapisalam się już w styczniu bo wiedziałam, że będziemy się w połowie roku starać. I w sumie w czerwcu miałam pierwsza wizytę a ciążowa już początkiem sierpnia 

2023-11-22 20:17

to zależy jak ktoś bardzo czeka to nie wiem czy tak spokojniej 

2023-11-22 13:05

w drugiej ciazy to juz bardziej na spokojnie zawsze jest :)

2023-11-22 07:21

Ja w drugiej ciazy poszłam do lekarza w 7tyg ciąży żeby mieć pewność, że będzie widać zarodek na usg;) w pierwszej byłam w 4 tyg i lekarz zlecił betę.. najlepiej zadzwoń i zobacz kiedy będziesz mogła dostać się do lekarza który będzie prowadzić ciążę;)

2023-11-22 06:37

To potem zależy od lekarzy :) Zazwyczaj jak dobry lekarz to i dłuższe terminy. Lekarka co prowadziła moją pierwszą ciążę na NFZ potem zaczęła już tylko prywatnie ,a jak chciałam się zapisać to dalszy termin niż w przychodniach do innych ginekologów :) 

Ale mam od lat zaufanego lekarza. Jak już zaczęliśmy się starać ,a o ciąży jeszcze nie było wiadomo to już się zapisałam do lekarza żeby potem nie było problemów z terminem. 

2023-11-21 20:29

Ojej dlugie terminy mieliscie prywatnie, ja szybko mialam wizyty ale pamietam ze jak dzwonilam do roNych przychodni to niektorzy tez mowili ze maja za jakis tam czas, albo zeby sie nie spieszyc z wizyta bo za wczesnie, przy pierwszej ciazy nie mialam jakoegos lekarza swojego, szukalam w necie z dobrymi opiniami a koncowo ktos polecil nam tego do ktorego w efekcie chodzilam ale wizyte tez mialam expresowo;)

2023-11-21 18:51

Ja na prywatnego lekarza miałam mieć termin dopiero za miesiąc , więc szybciej wylądowałam na NFZ bo były to dwa tygodnie .

Ja zawsze szłam jak było za szybko bo nie umiałam sie doczekać dopiero teraz czekałam. Różnie może być , więc to w sumie zależy od kobiety . Ja tak wcześniej wspominałam musiałam za tydzień dwa znowu przyjść by potwierdzić, że to ciąża bo w 5 tygodniu było za szybko by ją stwierdzić