Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2322 Wątki)

Przyrost beta hcg 72 h 213%

Data utworzenia : 2023-11-20 21:06 | Ostatni komentarz 2024-02-14 15:14

Julia20

420 Odsłony
33 Komentarze

Cykle mam 28 dniowe. Pierwszy test ciazowy wyszedl pozytywny już 11 dpo. W ten sam dzień czyli w ostatni piątek robiłam betę, ktor wyszła 46,77. Dziś zrobiłam betę wyszła 241.9, przyrost 213% . Myślę, że to jest w porządku, testy z dnia na dzień też coraz mocniejesze.

Co myślicie i kiedy najlepiej umówić się do ginekologa ?🥰

2024-02-14 15:14

Moje wizyty też były co 4-5 tygodni. A ostatni miesiąc przez cukrzycę ciążową i słabe przyrosty dziecka to już co tydzień miałam wizyty. I podobnie jak u Ciebie Szaniqa na pierwszą wizytę poszłam prywatnie, bo nie mogłam znaleźć terminu na NFZ. Później udało mi się zapisać do programu KOC w szpitalu i tam prowadziłam ciążę oraz później miałam poród.

2024-02-13 20:32

ja to przeważnie wizyty mam co 3 tygodnie maks 4 niezależnie czy prywatnie czy na NFZ, ale w poprzedniej ciązy pod koniec to juz co 2 tygodnie była wizyta, ale miałam cukrzycę ciążową to dlatego

2024-02-13 18:19

Ja jak tylko okres mi się spoznil (drugi cykl) to zrobiłam test jeden i niedługo po tym poszłam na bete. Po wyniku zapisałam się do lekarza na NFZ ale ze miała urlop to 5 tygodni czekałam. Ale jakoś zapisałam się prywatnie no to 2 lub 3 tygodnie na potwierdzenie ciąży. Więc miałam już 7 tydzień prywatnie. Nie mogłam się doczekać. Lekarz pytał czy planowane czy suplementacja jest. A później oprócz badań połówkowych całą ciążę chodziłam na NFZ bo lekarz spoko I nawet odbierała mi poród bo miała dyżur w szpitalu w którym chciałam rodzic ;) chodziłam co 4-5 tygodni nie mogłam się doczekać każdej kolejnej wizyty. I też mi powiedziała że kwalifikuje się na becikowe choć w głowie się zastanawiałam że przecież to chyba zarobki mają znaczenie ale pierwsza wizyta też.

2024-02-12 20:54

jak pierwsze dziecko to te becikowe ciężko dostać, ja dopiero dostalam przy drugim bo było juz nas czworo, a druga sprawa bylam jakiś czas na wychowawczym ,więc nie miałam dochodów. Jak do pierwszego dziecka to też nie znam nikogo kto by to dostał do kolejnych dzieci jasne już się dostanie bo szanse są 

2024-02-12 19:22

Ja znam, ale to było kilka lat temu. Wtedy też zarobki były niższe. 

Niestety nawet jak się zarabia więcej niż najniższa, to ma się również spore wydatki. Szczególnie w dużych miastach, gdzie wynajem mieszkania to koszt minimalnej pensji. A gdzie do tego jedzenie, paliwo i inne wydatki.

2024-02-12 11:29

dokladnie, praktycznie nie znam nikogo kto by dostal becikowe ;/ a jednak to spora kwota która może pomoc na poczatek... nie kazdy, nawet ten pozornie dobrze zarabiajacy moze sobie pozwolić na wydatki 

2024-02-11 19:25

Moim zdaniem ten próg dochodu do becikowego powinien zostać zwiększony, bo mało kto się teraz łapie. Wszystko idzie w górę. I ceny i najniższą krajowa. A próg w becikowym niezmienny od lat.

2024-02-11 08:58

Z becikowym też u nas przewyższa dochód .  U mnie brak położnej póki co. Czas się rozejrzeć za środowiskowa