Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2337 Wątki)

Jakie witaminy w ciąży

Data utworzenia : 2017-06-03 21:56 | Ostatni komentarz 2023-06-15 20:42

Konto usunięte

63634 Odsłony
1434 Komentarze

Lekarka zaleciła mi branie PREGNA PLUS I PREGNA DHA. Biorę w zasadzie od pierwszego dnia kiedy test wyszedł pozytywny. Macie jakieś doświadczenie z braniem suplementów, jak długo, jakie? Może są jakieś lepsze niż te, które obecnie biorę. Będę wdzięczna za podpowiedzi :)

2017-08-03 11:16

Zamarancza ja bym po ciąży poszła do niej i pokazała się z tymi 21kg mniej ;) co za baba

2017-08-03 11:11

Ale masz fajnie. Ja pod koniec ciąży przytyłam 6 kg w 3 tygodnie czyli większość tego co to przytyłaś przez całą ciążę...

2017-08-02 19:42

I bardzo dobrze, że zmieniłaś lekarza, to jakiś idiota był. Moja gin to mówi, że nie przewiduje bym nawet do 12 kg przybrała. Obecnie 33 tc i 8 kg na +.Gdzie dziecko już pewnie z 3 kg może ważyć.

2017-08-02 16:32

Trzymam kciuki :)

2017-08-02 16:31

Liczę, że z drugim dzieciątkiem będzie lepiej, bo mój nowy lekarz to anioł i pracuje w innym szpitalu niż ja rodziłam ;]

2017-08-02 16:11

To chora jakaś...jakby na mnie lekarz głos podniósł to nie wiem co bym zrobiła. Ja ostatnio w miesiąc 4kg przytyłam to się moja doktor nabijała (pozytywnie, nie to że chamsko) że sobie dogadzam i czy chodzi o lody pomarańczowe w ilości 8 dziennie jak jedna z jej pacjentek, to powiedziałam że nie, że płatki czekoladowe na śniadanie, kanapki z nutellą na drugie i trzy kubki kakao w ciągu dnia. Śmiałyśmy się. Powiedziała oczywiście żebym przystopowała z czekoladą bo za dużo w miesiąc przytyłam, ale ogólnie to atmosfera rozbawienia była. Jak zrobiłam sobie na własną rękę badania bo się kiepsko czułam, to też się śmiała że ona nie zleca a ja i tak robię, ale wpisała w kartę wyniki i wytłumaczyła czemu mam odstępstwa w wynikach tarczycy i co mam z tym zrobić. Zamarancza masz strasznego pecha do tej służby zdrowia. Jak nie lekarz ciulowy to trauma w szpitalu. Współczuję. Nie dziwię się że syndrom białego fartucha masz. Też bym miała jakbym miała do czynienia z takimi ludźmi. Zero szacunku do pacjenta.

2017-08-02 15:47

No głównie za wagę i jedzenie... Ciągle, że za dużo tyję, bo kto to widział 4 kg miesięcznie przybierać... Mówię do niej, ze puchnę, mam popuchnięte kostki, palce... To stwierdziła, że puchnę, bo zbiera mi sie woda, bo za dużo tyję i organizm sobie nie radzi... Nie zauważyła, ze woda sie zbiera i przez to też waga leci, wszystko było moją winą... Do tego źle się odżywiałam, bo jakim prawem jem tłustą owsiankę na śniadanie!! Olaboga z orzechami, które są tak tłuste!!! Baaa wafle ryżowe są niezdrowe, Baaa mam nie jeść owoców, bo to tuczące... Tak było... Wiecznie opieprz.. Na ostatniej wizycie stwierdziła, że organizm mi po ciąży wysiądzie przez wagę... Przybrałam aż 29 kg w ciąży, ale po 2 tygodniach jak woda schodziła spadłam już 21 kg.. czy tak szybko bym traciła jedząc źle?? Już zmieniłam lekarza na innego ;] Ahha jeszcze raz mnie opieprzyła, bo miałam sporo do wizyty, a bardzo puchłam i poszłam do internisty i ona dała mi skierowanie na badania, żeby sprawdzić cukier, tarczycę i czy nie ma białka w moczu. I jak na wizycie pokazałam jej wyniki i powiedziałam jaka sytuacja to mnie wręcz zjeba..., że powinnam iść do niej, a nie jakiegoś internisty, bo internista się nie zna i ona by w życiu nie pomyślała, że coś może mi być...

2017-08-02 13:39

Ja przez całą ciążę brałam Prenatal Duo. Obecnie kp i również go przyjmuję. Może nie jest tani, ale u mnie się sprawdził:)