Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2337 Wątki)

Jakie witaminy w ciąży

Data utworzenia : 2017-06-03 21:56 | Ostatni komentarz 2023-06-15 20:42

Konto usunięte

63639 Odsłony
1434 Komentarze

Lekarka zaleciła mi branie PREGNA PLUS I PREGNA DHA. Biorę w zasadzie od pierwszego dnia kiedy test wyszedł pozytywny. Macie jakieś doświadczenie z braniem suplementów, jak długo, jakie? Może są jakieś lepsze niż te, które obecnie biorę. Będę wdzięczna za podpowiedzi :)

2017-08-04 13:49

Ja majtki poporodowe założyłam jakiś miesiąc po cc bo wszystko drażniło mi ranę. Efekty są mega :)

2017-08-04 13:44

Kochane a słyszałam że jak karmi się piersią to macica szybciej wraca do swoich rozmiarów sprzed ciąży to prawda?????

2017-08-04 12:51

Ogólnie nie powinno się zbyt wcześnie zakładać pasów ściągających ani innych tego typu rzeczy (w tym majtek ściągających). Po porodzie, czy to naturalnym czy po cesarskim cięciu macica powinna sama pomału obkurczać się w swoim tempie, a nie nienaturalnie ściągać ją pasem. Żeby łatwiej wrócić do formy po ciąży i po porodzie na pewno warto ćwiczyć, już przed zajściem w ciążę, a później oczywiście w czasie ciąży, jeśli tylko nie ma przeciwwskazań ku temu.

2017-08-04 11:48

zuza pewnie że nie wolno ;) ale ja byłam w desperacji i jak tylko ściągnęli mi szwy z rany to od razu majtki zaczęłam zakładać uciskowe na wyjścia z domu , na szczęście u mnie wszystko ładnie się goiło bez żadnych komplikacji.

2017-08-04 10:46

Gabi a można takie majtki uciskowe zakładać po cc?

2017-08-04 09:29

no ja mam ten z siłowi neoprenowy, może się przyda. Będę karmić piersią, a to najlepsza siłownia :) o matulu, ja to bym mężowi nie pozwoliła na taki wydatek, ale bardzo łądnie z jego strony :)

2017-08-04 09:00

Ola wystarczy trochę poćwiczyć i brzuszek zniknie. Mi mąż po porodzie kupił majtki poporodowe, uciskowe prawie 100 zł za nie dał byłam spoczatku wściekła że takie drogie kupił ale jak później widziałam efekt to mi przeszło ;)

2017-08-04 08:53

Co do pasów to różnie mówią. Ale zazwyczaj jest napisane żeby nie stosować zaraz po urodzeniu tylko gdzieś około dwa tygodnie po. Ja sobie kupiłam pas, ale mam zamiar zakładać go tylko okazjonalnie, bo podobno lepiej jak nasze własne mięśnie troszkę popracują. Pewnie będę tylko na jakieś wyjścia.