Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2339 Wątki)

Jakie witaminy w ciąży

Data utworzenia : 2017-06-03 21:56 | Ostatni komentarz 2023-06-15 20:42

Konto usunięte

63703 Odsłony
1434 Komentarze

Lekarka zaleciła mi branie PREGNA PLUS I PREGNA DHA. Biorę w zasadzie od pierwszego dnia kiedy test wyszedł pozytywny. Macie jakieś doświadczenie z braniem suplementów, jak długo, jakie? Może są jakieś lepsze niż te, które obecnie biorę. Będę wdzięczna za podpowiedzi :)

2017-12-28 22:40

Mi w aptece panie pregna zachwaly ale powiem szczerze że cena jest kosmiczna . Nie wiem czy skusze się na 2 opakowanie..

2017-12-28 19:23

Ja biorę Prental. W pierwszym trymestrze Uno (lekarka poleciła ze względu na to, że w składzie jest imbir hamujący mdłości i nie wiem czy dzięki temu czy po prostu, miałam bardzo niewielkie), a od drugiego Classic i DHA

2017-12-28 14:31

Mnie po falvicie okrutnie mdliło :/

2017-12-28 12:51

Pragna plus i pregna dha o które pytała niegdyś autorka sa dobrymi witaminkami i co najważniejsze łatwo dostępnymi. Kupowałam je w rossmanie. Często polecane przed lekarzy. Trochę tańsza wersja to Falvit mama, które brałam w okresie karmienia piersia i biorę je do dziś, płacąc ok 25 zł za opakowanie :) Nigdy wcześniej nie zagłębialam sie w skład tych suplementów... Czy ktoś porównywał te witaminy względem składu ?

2017-12-28 12:18

Ja z pierwszym synkiem nic nie brałam. Nawet kwasu foliowego i było super. Teraz pół roku przed ciążą brałam kwas foliowy i przed 1wszy trymestr tez tylko kwas foliowy. Niestety ciągle byłam przeziebiona i lekarz zaleci mi wprowadzenie witamin, zwłaszcza ze moja dieta ze względu na mdłości była mega jałowa wiec zaproponował suplementacje. Najpiere falvit a teraz pregna plus.

2017-12-28 00:07

Również byłam zadowolona z mamadha premium. Brałam przy diecie wegańskiej i nie musiałam łykać żadnych dodatkowych tabletek ani znowu jeść ryb czy jajek. Nie miałam żadnych problemów przez całą ciążę ani z produkcją pokarmu ;) Myślę, że w tymbardziej przy normalnej czy ubogiej diecie na pewno da sobie radę.

2017-12-14 14:58

Ja przyjmowałam femibion natal 1 i 2 w obu ciążach i byłam bardzo zadowolona, nie miałam żadnych niedoborów witamin.

2017-11-09 13:44

Ja z pierwszym dzieckiem nie brałam żadnych witamin czy też kwasu foliowego. Synek urodził się zdrowy z 10pkt. Teraz w 2 ciąży na początku miałam brać witaminy ale było mi po nich bardzo niedobrze i lekarz stwierdził że mam brać tylko magnez.