Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2339 Wątki)

Jakie witaminy w ciąży

Data utworzenia : 2017-06-03 21:56 | Ostatni komentarz 2023-06-15 20:42

Konto usunięte

63711 Odsłony
1434 Komentarze

Lekarka zaleciła mi branie PREGNA PLUS I PREGNA DHA. Biorę w zasadzie od pierwszego dnia kiedy test wyszedł pozytywny. Macie jakieś doświadczenie z braniem suplementów, jak długo, jakie? Może są jakieś lepsze niż te, które obecnie biorę. Będę wdzięczna za podpowiedzi :)

2018-01-24 17:47

O tym nie słyszałam! Moje włosy w ciąży były ekstra, a (o dziwo) po ciąży są tak samo w dobrym stanie. Mam nadzieję, że to się nie zmieni. Co do suplementu, to łykałam mama dha premium – miałam tam wszystko i już nie brałam żadnych więcej tabletek. Nawet żelaza, bo miałam dobry poziom do samego porodu.

2018-01-23 23:30

Przed ciążą stosowałam Biotebal ale nie zauważyłam super rezultatów, może problem był w czymś innym, tego nie wiem. Może za jakiś czas spróbuję jeszcze raz. U mnie podobnie jak u Aleksandry91, w ciąży super, a teraz włosy niestety wypadają...

2018-01-23 20:15

zobaczcie co znalazłam grzebiąc w internecie http://www.jellybearhair.pl/ jestem zupełnym niedowiarkiem, że to działa. Będę w Polsce to sobie czegoś poszukam na włosy lub tu na miejscu jak już uznam, tragedię na mojej głowie.

2018-01-22 22:25

Aleksandra ponoć biotebal super działa tzn sama nie testowałam ale koleżanka chwalila. Ogólnie warto witaminy i biotyne suplementowac

2018-01-22 21:18

Swoje włosy naturalnie przed ciążą miałam jak niezły pukiel ( ulubiona gumka zawiązywana na 3), w trakcie ciąży to już wgl grzywa jak u konia ( gumka na 2 razy), a teraz 3 włosy na krzyż ( gumka na 5). Jest to jakaś tragedia, serio muszę zacząć myśleć o jakiejś suplementacji bo zaraz dosłownie będę łysa :( a dodając, że Mikołaj uwielbia moje włosy czy związane czy rozpuszczone to dziecko zawsze ma garść kłaków :(

2018-01-22 20:50

Po pierwszym porodzie moje włosy jakoś strasznie nie wypadały, ale to także dzięki naturalnej pielęgnacji. Niestety nie zatrzymamy w 100% tego procesu. Wiele kobiet ścina włosy po porodzie, być może kiedy włosy nie są ciężkie nie są aż tak bardzo narażone na wypadanie.

2018-01-22 20:01

Agata ja też miałam gęste dalej mam ale tego że będą wypadac nie unikniesz. W czasie ciąży hormony zatrzymują wypadanie włosów po ciąży gdy hormony się ustabilizuja te włosy które w czasie ciąży powinny wypaść a nie wypadły wypadają. Dla pocieszenia cie powiem Ci ze da się z tym żyć tylko trzeba czesac kilka razy dziennie i pilnować aby włos nie wplatal się maluszkowi między palce i nie zawinal się na palcu :) ja nie scielam włosów był okres że wypadaly ale minęło dużo też dają witaminy bo jeśli karmimy się piersia to witaminy uciekają a włosy też potrzebują witamin aby były mocne i nie wypadaly często z braku witamin też wypadają włosy właśnie. Więc warto pamiętać o witaminach i nie przejmować się jak wypadają bo wypadaja te które dawno powinny wypaść

2018-01-22 19:25

Ja się martwię o swoje włosy, bo mam dosyć gęste i długie, prawie po pas i mama dziś mi nagadala, że pewnie będę musiała ściąć, bo zaczną wypadać po porodzie ... Jednak mam nadzieję, że tak się nie stanie.