Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2325 Wątki)

Jaki płyn i proszek dla noworodka.?

Data utworzenia : 2017-04-03 12:55 | Ostatni komentarz 2024-07-25 14:21

Konto usunięte

39947 Odsłony
1551 Komentarze

Witajcie! Potrzebuję porady jaki płyn i proszek odpowiedni do prania ubranek noworodka. Który macie wypróbowany i byście poleciły?

2021-07-06 04:26

Ja w pierwszej ciąży szybciej się spakowałam niż w drugiej

2021-07-05 20:04

Ja sie spakowalam ostatecznie w 36 a w 37 poszlam do szpitala oczywiscie mialam pokupione rzeczy ale wszytko lezalo poza walizką

2021-07-05 14:14

Ja już wcześniej byłam spakowana ponieważ miałam podejrzenie małowodzia i leżałam już około 30 tc w szpitalu i od tamtej pory już byłam przygotowana

2021-07-05 12:33

Z pierwszą córką chyba około 30 tygodnia się spakowałam i woziłam torbę w bagażniku. W efekcie urodziłam w 41 tc przez idukcję :)

Z synem się nie śpieszyłam z pakowaniem torby. Coś miałam popakowane, coś przyszykowane. Czasem torba jeździła ze mną, a czasem nie. Gdy raz jej nie zabrałam, trafiłam w szpitala :/ To był 32 tc, więc z mężem dosyć mocno na telefonie, aby wszystko wziął, przywiózł i potem pozałatwiał to, czego nie mamy. 

Teraz ciążę rozpoczęłam od wizyty na oddziale, więc już od razu się spakowałam na zaś. Torba czeka od 7 tygodnia :) Dzisiaj mam 28 tydzień, wczoraj torbę "aktualizowałam" i dzisiaj będę wsadzać do auta. Ale to torba dla mnie na oddział. Dzisiaj dopiero dotarło zamówienie z apteki, więc torbę na poród będę pakować dopiero na dniach. A wyprawkę dla malutkiej w ostatnim tygodniu dopiero poogarniałam - nawet wpadłam w lekką panikę, bo na 28 tc to zawsze miałam wszystko przygotowane, a tym razem nawet wózka nie miałam, więc na szybko kupowalismy :) 

2021-07-05 12:30

Ja teraz miałam jedną duża walizkę na kółkach i torbę sportową. W walizce spakowałam rzeczy przydatne po porodzie i przed, a do torby włożyłam rzeczy typowo tylko do porodu. Tak mi było najwygodniej i nie musiałam przekopywać całej walizki w trakcie porodu.

2021-07-05 11:54

Ja miałam prY pierwszej ciąży duza megatorbe plus druga mniejsza ;)

Teraz myślę o walizce na kółkach  i mniejszej torbie najwyżej wrzucę na walizkę i łatwiej będzie ja wieźć bo nie wiadomo jak to będzie  z tą pandemia dalej xzg mąż będzie mógł  pomóc z bagażem  czy też nie ;(

2021-07-05 10:25

Też miałam wielka torbę i 1/3 rzeczy nie używałam Wogole 

2021-07-05 09:51

Tak, ja mialam dosc duzą bo nie chcialam jeszcxe dodatkowo walizki nowej kupowac i wzielam taką jaką miałam