Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2329 Wątki)

paznokcie podczas porodu

Data utworzenia : 2016-03-10 13:36 | Ostatni komentarz 2016-08-10 23:06

Kasia84

12250 Odsłony
139 Komentarze

Dziewczyny mam szybkie pytanie, czy podczas porodu naturalnego można mieć paznokcie hybrydowe - czy muszę je na wszelki wypadek ściągnąć?? mam wprawdzie franch zrobiony więc płytka jest widoczna i termin porodu dopiero po świętach, ale nie chciałabym mieć problemów jak by mnie maluch zaskoczył wcześniej, a gdzieś obiło mi się o uczy że nie wolno mieć paznokci zrobionych podczas porodu.

2016-08-10 23:06

Hybrydę sciągnęlłabym najpóźniej na początku 8 miesiąca. Później można malować paznokcie a już w 37 tygodniu w ogóle bym nie malowała. I też tak zrobiłam. Niby lakier można na szybko zmyć jednak po co się stresować przy skurczach i ogólnie większość nie myśli wtedy o lakierze tylko czy wszystko zapakowane w torbie.

2016-08-10 18:59

Ja maluje tylko odzywka.... Paznokcie sa tylko lekko zabielone ale ladnie blyszcza...

2016-08-10 15:20

mysle ze na poczatku 9 miesiaca mozna przestac malowac, no chyba ze ktos sie czuje rewelacyjnie to tak na 2-3tyg przed terminem lepiej przestac

2016-08-10 14:19

to moze jeszcze przeciagne do 9 miesiaca... w najgorszym wypadku bedziemy dzialac na szybko :)

2016-08-10 14:04

Ja hybryde przestałam robić jakoś w 7miesiącu. A zwykłym lakierem malowałam do końca tyle że ja miałam termin planówej cesarki co nie znaczy że nie mogło się zacząć wcześniej. Ale ja z kolei nie cierpię nie pomalowanyag paznokci więc malowałam do końca i wieczorem przed cesarka dopiero zmykam. A pomalowajam znów zaraz po powrocie do domu tego samego dnia:-P

2016-08-10 13:57

adamos masz racje . Chodz zależy od szpitala i personelu w jednym się czepiają a w innych nie. Wiem na przykładzie kuzynki, która miała z tym doczynienia gdyż nie zmyla lakieru. i polozna troszkę się wydarla

2016-08-10 12:27

Ja ogólnie nie lubię długich paznokci, jest to spowodowane tym, że gram na pianinie, a długie paznokcie naprawdę w tym przeszkadzają. Tak się nauczyłam i już. Poza tym paznokcie mam bardzo słabe, szybko mi się łamią (i niestety w ciąży się to nie zmieniło, jedynie w 1 trymestrze, potem wszystko wróciło do normy). Obecnie jestem w 9 miesiącu, ale już od jakiegoś 8 nie malowałam paznokci u rąk i nie maluję. Jedynie u stóp teraz mam bezbarwnym pomalowane, bo jakoś tak brzydko bez jakiegoś mini połysku. Natomiast u rąk mam niepomalowane. paskuda-mala tipsy ściągnęłabym na początku 8 miesiąca najpóźniej. Sam lakier to myślę, że w 9 mcu paznokcie już trzeba mieć niepomalowane, bo to tak naprawdę w każdej chwili się już może zdarzyć. W razie czego, gdyby dzidzia musiała przyjść wcześniej na świat to lakier zwykły zmyjesz szybko zmywaczem, a tipsy już nie, dlatego tipsy wcześniej bym zdjęła.

2016-08-10 10:27

Ja od 4miesiąca już nie maluje wogole. Nie mam siły żeby się z tym męczyć. Co prawda pomalowalabym ale gorzej ze ściąganiem.