Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2325 Wątki)

Nerwica w ciąży

Data utworzenia : 2015-11-03 22:44 | Ostatni komentarz 2023-12-18 00:51

roxi133

13111 Odsłony
67 Komentarze

Po poprzedniej ciąży nabawiłam się nerwicy lekowej. Nie wiem czy to wynika z tego że strasznie drżałam o życie i zdrowie malucha w brzuchu ale po ciąży jakby coś we mnie strzeliło. Zaczęły się uporczywe bóle głowy,duszności,bóle w klatce i mam czasem wrażenie że dostaje zawału. Ale nie o tym. Czy któraś z was w ciąży przechodziła nerwicę ? Czy może być ona niebezpieczna dla maluszka w brzuszku? Ponoć nerwica lękowa w ogóle groźna nie jest bo nie prowadzi do zawału ale boję się czy aby stres jaki przechodzę w związku z tym nie będzie zagrażać mojemu dziecku które na 99% zamieszkało u mnie w brzuszku. Odkad wiem o 2 kreseczkach czuję sie jakby spokojniejsza więc może ta ciąża będzie okazją aby nie myślec o tych złych objawach i łagodniej przejdę ta nerwicę albo w ogóle minie? Bardzo by mnie cieszyły odpowiedzi osób które takie problemy miały,ale moze znacie kogoś kto się z tym borykał ? :)

2023-12-18 00:51

U mnie podczas ktg też często ciężko było wyłapac serduszko więc pewnie bym się dodatkowo stresowała przy takim detektorze 

2023-12-17 23:41

Ja też choruje na nerwicę lękowa ale w pierwszej ciąży objawy same zanikły chyba przez to że zapomniałam o sobie a myślałam tylko o dziecku . Nie wypłynęła ona na moja 1 ciążę zarówno na 2 też nie.  możliwe jest też leczenie w ciąży jeśli bardzo źle się czujesz a chciałabyś być spokojna .

2023-12-15 14:45

U mnie detektor wcale się nie sprawdził, bo synek był tak ułożony, że nie dawałam rady uchwycić nim bicia serduszka. Po kilkunastu próbach sprzedałam ten detektor i tyle.

2023-12-15 08:06

Ja podpowiem, że w szpitalu kilka razy położna szukała dobrego miejsca u mnie bo detektor nic nie pokazywał także dużo cierpliwości :)

2023-12-14 23:47

Używaliśmy detektora od 12 tc - czasem trochę dłużej to trwało, ale zawsze nam się udało namierzyć serduszko i sprawdzić jak bije. Idzie odróżnic bicie serca dziecka od innych dźwięków. Czułam się spokojniejsza jak wiedziałam, że w każdej chwili mogę serducho sprawdzić zamiast zastanawiać się czy jechać do szpitala czy nie jak wydawało mi się, że słabo czuję ruchy 

2023-12-12 09:08

Ja miałam wczoraj wieczorne tańce po całym brzuchu ;) będzie mi tego brakować, to takie fajne uczucie ;) 

Ten detektor zawsze dobrze pokazywal ? Zastanawiałam się nad nim. Pisali, że często może źle wskazywać tzn nie wyczuc serca i człowiek panikuje 

2023-12-11 10:42

oj tak takie pierwsze ruchy to cos pieknego ! :)

2023-12-11 08:10

Ja szybko poczułam to było chyba najpiękniejsze uczucie w zyciu 🤩