Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2322 Wątki)

Akceptacja swojego ciała w ciąży

Data utworzenia : 2014-04-13 07:47 | Ostatni komentarz 2015-02-09 14:52

asiek07095

7413 Odsłony
30 Komentarze

Czy któraś z was miała problem z akceptacja własnego ciała w ciąży ? Jak sobie z tym radzić?

2015-02-09 14:52

kasiatko92 jestem z Toba calym sercem. U mnie tak samo mimo uzywania wszelakich kremow, masel i balsamow, rozstepy na brzuchu az mienia sie w swietle ;)

2015-02-09 13:52

ja mysle, ze ciaza jest tak pieknym okresem w zyciu kazdej kobiety i dodaje jej tyle uroku, ze nie ma sie co przejmowac lekka fałdką czy kolejnym kg :) trzeba byc dumnym i sie cieszyc, ze dziecko lada moment bedzie z nami i ze sie dobrze rozwija!

2015-02-09 13:44

Caly brzch rozstepow mimo uzywania kremow i bio oilow:) z biegiem czasu sie przyzwyczailam w koncu to pamiatka po ciazy jak i blizna po cc:)

2015-02-07 18:04

Ciało kobiety w ciąży jest dla mnie najpiękniejsze pod każdym względem, akceptowalne było dla mnie w 100 % :)

2015-02-06 13:18

Ja nie mam problemów z akceptacja swojego ciala :) Natomiast okropnie raza mnie w oczy rozstępy które się pojawily i strasznie nad niemi ubolewam.

2015-02-06 13:13

Ja miałam ogromny problem z zaakceptowaniem ogromnych już piersi. Nigdzie nie tyłam, z tyłu jak stałam to do 8 miesiąca nie było widać,  że w ciąży jestem, ale piersi były przeogromne. Tak im tez po porodzie i w okresie karmienia zostało. Było mi smutno i przykro, że mój według mnie największy atut bezpowrotnie stracił swoje walory, ale pomogli niezastąpieni koledzy rasa męska. Jak mnie zobaczyli to było tyle komplementów i aluzji, że przestałam się przejmować. Oczywiście mąż mnie wspierał całą ciążę, ale nie słodził mi i nie przesadzał z komplementami :/

2014-06-03 15:46

Dokładnie najważniejsze,żeby dzidziuś był zdrowy a ciąża przebiegała bez komplikacji.O ile w pierwszej ciąży przytyłam bardzo dużo i co tu duzo pisać wyglądałam żle i tak też się czułam już pod koniec, ale w miarę szybko wróciłam do figury z przed ciąży, dlatego teraz jak dowiedział się, że ponownie będę mamą, podeszłam sama do siebie z dystansem, gdy znajomi mówilii że ładnie wyglądam i odpowiadałam czy tak samą bedą mówili jak będzie 30+, akurat tak się złożyło, że przytyłam ok. 12 kg, brzuszek mam już duży jak na końcówkę ciąży, ale nie dołuję się z tego powodu i sama czasami jak stanę przed lustrem to pytam męża, dlaczego nie mówi mi że mam taki duży brzuch, bo ja od góry to widzę go inaczej i myślę, że nie wiele go widać :), bardziej niż na kg skupiłam się ,żeby być estetycznie ubraną mimo kg i brzuszka, zawsze zrobionę włoski, pomalowane pazurki, na prawdę wtedy można poczuć się lepiej, a kg po ciązy znikną albo same albo z naszym zacicięciem i pomocą.

2014-06-03 13:33

Tak dziewczyny macie racje najważniejsze dla każdej mamy jest to żeby dziecko się rozwijało dobrze a wszystkie inne aspekty spadają na dalszy plan , chić fajnie czuć się w ciąży piękna i atrakcyjną . Ja teraz uwielbiam oglądac zdjęcia z tamtego okresu i faktycznie nie czepiałam się swojego wyglądu