Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pielęgnacja (278 Wątki)

Obrzezanie przy stulejce

Data utworzenia : 2015-06-23 12:00 | Ostatni komentarz 2015-07-02 12:04

mamula104

5658 Odsłony
17 Komentarze

Witam Mam pytanie moje koleżanki z forum o obrzezanie przy stulejce. Mój 4,5 letni syn ma stulejkę od urodzenia, cały czas wykonuje ćwiczenia odciągania napletka, ale marne są tego efekty. W zeszłym tygodniu chirurg zaproponował nam zabieg polegający na obrzezaniu, który ma poprawić komfort małego. Ale on z tytułu stulejki nie ma żadnych dolegliwości, zapalenia, nic mu nie dokucza. Sam zabieg w sobie podobno jest prosty i bez powikłań dla dziecka. Ale ja mam pytanie czy Waszym dzieciom też proponowano taką formę zabiegu? Dodam, że mamy jeszcze do wyboru dalsze ćwiczenia, bądź klasyczny zabieg nacięcia. My zdecydowaliśmy się jeszcze ćwiczyć i poczekać.

2015-07-02 12:04

Diprolene i diprogenta są dwie dodatkowo po kapieli po posmarowaniu delikatnie naciągałam nic na siłę tylko synkowi zrobił się zbiór mastki udało się wszystko wyszło po jakimiś miesiącu i teraz tak profilaktycznie po kąpieli delikatnie odciągam nawet sam sobie już robi

2015-07-02 10:40

A jaką maść na sterydach dostaliście? Mieliście tylko tą maścią smarować i nic więcej, czy jeszcze do tego mieliście ćwiczyć napletek?

2015-07-02 10:19

U nas też podejrzewali że stulejka i już chcieli nas kierować do chirurga synek miał wtedy 2 latka zapytałam czy nie ma innej możliwości kazali mi 2 tyg smarować maścią na sterydach jak nie będzie poprawy mam przyjść po skierowanie. Zaczekałam miesiąc i była poprawa.

2015-07-02 09:09

Nas też to zdziwiło, dlatego byłam ciekawa czy innym dzieciom, też taki zabieg był proponowany.

2015-07-01 21:01

To że będzie miał zabieg to właśnie Artan normalne. Tylko dziwne jest to że proponuje obrzezanie...

2015-07-01 10:32

Mamula jak masz do niego zaufanie, jest to dobry, chwalony specjalista i pozostawił Wam wybór, bez presji na zabieg to jest chyba ok. Być może stwierdził, że pomimo wykonywania ćwiczeń bez zabiegu się nie obejdzie, bo ma Was pod opieką od dłuższego czasu jak piszesz. Zawsze możesz podjąć decyzję o nacięciu, bo z tych opcji na to prędzej bym się zdecydowała, ale jak masz chęć popróbować metod niezabiegowych to działaj. Oby skutecznie :)

2015-06-30 22:50

Właśnie pod opieką takiego chirurga jesteśmy i jest to dobry lekarz, chwalony w szpitalu.

2015-06-30 22:16

Poproś może o skierowanie do jakiejś poradni chirurgicznej dziecięcej... Najlepiej takiej która mieści się w szpitalu w którym zabieg miałby być wykonany. Wtedy jest możliwość że obejrzy dziecko chirurg dziecięcy z oddziału chirurgicznego dziecięcego...