Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Dieta (656 Wątki)

Vegeta / kostki rosołowe

Data utworzenia : 2017-07-06 04:26 | Ostatni komentarz 2017-08-16 14:33

Ewcia88

2591 Odsłony
19 Komentarze

Tak z innej beczki. Czy uważacie jak i ja ze Vegeta i kostki rosołowe to jednak niezdrowa chemia ? A co najważniejsze jakich argumentów użyć przeciwko teściowej, która nie potrafi ugotować bez tych ulepszaczy obiadu ?Doradzcie coś.....

2017-08-16 14:33

Przedewszystkim glutaminan sodu w kostce się znajduje który jest niezdrowy plus kostka ma wiele ulepszać typu E i jakies liczby to są przeważnie konserwanty i chemia więc skąd wszystko Ci powie :) myślę że lepsza byłaby mieszanka przypraw niż ta cudna kostka.

Konto usunięte

2017-07-29 09:03

Wiadomo że kostka rosołowa to jest jedna wielka chemia ale wszystko wynika z naszego braku czasu. Gdybyśmy miały więcej czasu to myślę że każda z nas kupiłem mięso Kobe aby warzywa i samodzielnie gotowałybysmy zupy. Staram się dawać tego jak najmniej ale wracam z pracy nie zawsze mam czas żeby ugotować coś zdrowego dlatego od czasu do czasu zdarza mi się dodać taką kostkę do zupy

2017-07-26 14:28

Też właśnie nie testowałam ale powiem Wam że nie jest źle ;) zaczęłam gotować na zmianę z Tesciowa dla wszystkich i może bała się że będziemy jadąc oddzielnie bo gotuje bez Vegety ;) he he dałam radę ;) Nie rozumiem podejścia że i tak wszędzie chemia więc te trochę Vegety czy kostki - takie samo podejście ma szwagierka. Jeśli jest chemia pełno to chyba dobrze ją ograniczyć trochę i pozbyć się chociaż tego a nie że wszędzie jest to jeszcze dołożyć jej. Dobre choć trochę . A z drugiej strony teraz te warzywka wszystkie takie młode slociutkie i te obiady takie fajne się nagotuja a tu wpakować łyżkę Vegety. Dla mnie osobiście jeśli ktoś kładzie Vegeta to po co kładzie warzywa ? Nie rozumiem tego podejścia...

2017-07-26 12:13

O mrożeniu też słyszałam, ale sama jeszcze nie testowałam tego sposobu.

2017-07-26 11:32

Też nie potrafiłam bez nich gotować...aż nauczyłam się je sama robić. zesmarzam wiele warzyw na patelni nakładam w forme od lodu i zamrażam:D Genialne! i bez soli

2017-07-10 23:43

Ja uzywam i vegety i kostki rosolowe, i w niczym mi to nie przeszkadza, bo w tych czasach juz malo co jest zdrowe i jakbym musiala patrzec. O jest.zdrowe a co nie to bym malo co jadła...każdy robi jak uwaza...nie mowie ze nezw tych składników sie nie da bo wiadomo jest zdrowiej...ale kto jak woli.

2017-07-10 14:47

Póki co dziewczyny przez trzy dni gotowałam sama. A w niedzielę Tesciowa stwierdziła że będzie mi odlewac nim wrzuci to wszystko ;) już jej tłumaczyłam na różne sposoby i nic - to jest kobieta starej daty i co wpojone to już nie wykorzenisz

2017-07-08 20:56

Bardzo fajna jest seria 'przypraw bez chemii' (dostępna np w sklepach zielarskich i ze zdrową żywnością). oprócz pojedynczych przypraw mają też gotowe mieszanki, które równie dobrze można samemu zrobić. Ale jeśli ktoś woli gotowe mieszanki bez żadnych chemicznych dodatków, to polecam, mają np. przyprawę do bigosu, przyprawę do rosoły, przyprawę do jak z jakiegoś konkretnego składnika itp. Polecam. U mnie zachwycają się Przyprawą do kawy - też z tej serii, taka mieszanka przypraw korzennych.