Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Dieta (656 Wątki)

JAk podajecie banana?

Data utworzenia : 2016-06-13 13:43 | Ostatni komentarz 2016-09-05 10:54

aleks1983

2622 Odsłony
42 Komentarze

Witam serdecznie, mam nadzieję, że się nie powtórzę( sprawdzałam forum ae nic nie znlazłam na ten temat) ale chciałam zapytać jak podawać dziecku banana, tzn w jakiej postaci. Mój maluszek lubi wszelkiego typu słoiczki z dodatkiem banana, dlatego też zastanawiałam się czy zwykły banan tez tak będzie mu smakował. W jakiej postaci podajecie maluszkowi banana( mój synuś dopiero od miesiąca je słoiczki) rozgniecionego, zblendowanego czy też w jeszcze innej postaci?

2016-06-13 15:14

Ja początkowo lekko gotowałam banana i blendowałam na gładką masę. Po jakimś czasie gdzieś ok 8-9miesiąca zaczęłam podawać córce banana w siateczce by mogła go sobie ciućkać i jednocześnie brudzić nim wszystko, ale czas który temu poświęcała był na wagę złota :) - jednym słowem zajęcie na kilkadziesiąt minut. Gdy rozpoczęłyśmy karmienie BLW - zaczęłam podawać jej w skórce i sama sobie nim operowała, ja tylko odsuwałam skórkę.

2016-06-13 14:45

Tym najmniejszym maluszkom najlepiej podawać gładką masę i tak też należy zrobić z bananem. Jak porządnie rozgnieciesz lub zblendujesz to powstanie z niego gładka masa. A to, czy podawać banana samego, czy z jakimś innym owocem to już decyzja należy do Ciebie :)