Dieta (656 Wątki)
Ile powinno jeść 7 miesięczne niemowle czy 125ml to nie mało
Data utworzenia : 2018-12-13 21:32 | Ostatni komentarz 2018-12-31 13:29
Witajcie, bardzo proszę o pomoc doświadczone mamusie. Mój synek 20 grudnia skończy 7 miesięcy. Jesteśmy na etapie rozszerzania diety. Dietę zaczęliśmy rozszerzać 2 dni przed skończeniem 6 miesiąca. Kp. Czasami dostawal mm np. W markecie ale to max 5x na miesiąc albo i nie. Nowość podaje 5 dni. Narazie kupuje sloiczki. Jadł jarzynowa, marchewkę. Brokuła, brokuł griszek cukinia. Ziemniak , dynia, jabłko kleik ryżowy 2x bo zaczynam wprowadzać.. 2 dni jadł gruszke ale dziś podałam śliwke, bo mały dzisiaj rano plakal przy robieniu kupy. Zrobił wielkości jego piąstki, była zbita. 2 raz już mniejsza 3 jeszcze mniejsza. Za 1 razem najmocniej plakal. Jak powinna wyglądać kupa u takiego malucha? Dodatkowo wgl.Nie chce pić. Wczoraj zrobiłam wodę z większą ilością soku jabłkowego wypił 90 ml. Nie chce mu dawać soku ,ale chyba lepiej dać sok niż żeby wcale nie pił? A dziś z mniejszą ilością soku, aby zanarwilam wodę, wypił może przez cały dzień z 5 lykow. Mały zjada 125ml jarzynowej albo innego warzywa co już jadł myskicie ze mu to wystarcza? Nie powinien już jeść słoiczków po 6 miesiącu? Tych większych. Myśle że się nie na jada. Zaraz podaje piers. Dziś wropwadzalam śliwke. Będę ka podawać przez 5 dni. Potem planuje pisać pół łyżeczki kaszy mannej do warzyw lub deserku ale przez jakiś czas zanim dostanie na śniadanie pełna porcję? Kiedy wprowadzić mięso? Ile dni po glutenie? Zamierzam podawać manna z bobovity bezsmakowa Kleiku tez dostał kilka łyżeczek, ale dziś juz nie dałam, przez kupę... Bardzo proszę o odpowiedź na moje pytania . czy dobrze postępuje? Czy powinnam coś zmienić?
Konto usunięte