Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Dieta (656 Wątki)

Dieta matki karmiącej co można zjeść w wigilię?

Data utworzenia : 2017-12-18 09:31 | Ostatni komentarz 2018-01-31 23:26

Paulina.Perlik

2761 Odsłony
32 Komentarze

Nie wiem czy już był taki wątek jeśli tak to napiszcie a skasuje. Już za tydzień wigilia a ja zastanawiam się czy coś wogole będę mogła zjeść. Teściowa już zrobiła dla dzieci i dla mnie uszka z samym mięsem, mówi że matka karmiąca nie musi pościć. Co jadłyście na wigilii i nie zaszkodziło waszym maluszkom?

2017-12-18 22:21

A czemu nie jadła byś pieczonej ryby?

2017-12-18 22:12

Paulina wszystko zależy od tego ile miesięcy ma dziecko. Im mniejsze tym bardziej nie pokusiłabym się na pewne dania wigilijne. Pieczona ryba czy kapusta z grzybami, albo makowiec - tego raczej bym nie jadła. Barszczyk z uszkami to dobry pomysł, samo zdrowie na talerzu :)

2017-12-18 22:09

Alergeny przedostają się do krwi stąd mogą się pojawiać reakcje u maluszków. Ja sama jem to na co mam ochotę, oczywiście w granicach rozsądku i unikam potraw, które szkodzą mi samej i powodują wzdęcia czy niestrawności typu kapusta czy fasola. Natomiast w Wigilię na pewno nie odmówię sobie pierogów z kapustą ani barszczu z uszkami, do tego jakaś rybka, która przecież jest zalecana kobietom w ciąży i dzieciom i już będę najedzona. Ostatnio wzięłam się trochę za siebie i zaczęłam pić czerwoną herbatę na przyspieszenie metabolizmu. Jak później doczytałam w wielu artykułach podkreśla się, że nie jest ona zalecana kobietom kp. I faktycznie moja córcia przez kilka dni była rozdrażniona, niespokojna, męczył ją brzuszek. Odstawiłam herbatę i wszystko wróciło do normy.

2017-12-18 21:32

J.Swierczewska niby nie ma diety matki karmiącej bo mleko jest produkowane przez krew a nie przez to co jemy, ale ja osobiscie uważam ze na niektóre rzeczy trzeba uważać. Bo gdyby to co jemy nie miało wpływu na nasz pokarm to z kad brały by się alergie pokarmowe u dzieci karmionych piersią... poza tym ja jak sobie coś pofolgowalam w pierwszych miesiącach życia małego to miał problemy z brzuszkiem czasem. I badania badaniami ale ja wiem swoje hehe. Paulina a ile ma twoje maleństwo, bo mój mały już skończył 8 miesięcy i ja już w sumie wszystko jem...

2017-12-18 14:28

Nie ma czegos takiego jak dieta karmiacej mamy. Je sie wszystko, ale z umiarem. Karmie piersia i jem wszystko na co mam ochote, nie rozumiem czemu swieta maja byc inaczej traktowane. Jedyne z czego zrezygnuje to bigos, choc jadalam kapuste i mojej corce ona nie szkodzi.

2017-12-18 12:44

Matki karmiące mogą wypić barszyk albo zjeść rybkę i nie powinno to wpłynąć na malucha. Także śmiało. ;) Lekko i zdrowo.

2017-12-18 10:45

Można znaleźć właśnie info już w innych wątkach. A co do postu to nie obowiązuje w Wigilię bo już dawno to zniesiono choć teraz to raczej wynika z tradycji.

2017-12-18 09:46

Polecam artykuły: https://lovi.pl/pl/karmienie-piersia/60/1/1/Co+w+menu+dla+karmiących+mam https://lovi.pl/pl/karmienie-piersia/51/1/1/Dieta+matki+karmiącej+-+sprawdź+jak+powinna+wyglądać+dieta+przy+karmieniu+piersią i wziąść poprawke na wigilie.