Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Małe dziecko (467 Wątki)

roczne dziecko chce zasypiac w wozku lulane

Data utworzenia : 2015-01-21 09:39 | Ostatni komentarz 2024-11-06 09:14

Ewcia2

11962 Odsłony
31 Komentarze

Nie wiem jak oduczyc synka zasypiania w wozku.:-(.wiem ze popelnilam blad ze przyzwyczailam go lulania ,zaczelo sie od lulania w dzien aw nocy spal w lozeczku a od ok 9mc a synek skonczyl juz roczek czy w dzien czy w nocy musi byc lulany w wozku do spania, prubowalam wkladac go do lozeczka, czy nawet do nas do lozka ale nie on musi w wozku i lulany dopuki noe zasnie i o budzi sie w dzien czasem i sie podnosi i znow trzeba go polulac by zasnal, jak tylko zasnie i przeloze go do lozeczka budzi sie za pul godziny z placzem i odrazu wstaje,kladlam go kilka razy , glaskalam itp ale nic nie dalo a wlozylqm go do wozka polulalam i zasnal . Czasem w nocy obudzi sie o 3 czy 4 i z godz go lulam a on ma oczy otwarte a jak przestaje lulac to placze,zwariowac mozna:-( pomozcie.

2015-01-22 22:58

Nie wiem czy to dobra rada ale może spróbuj zorganizować jakieś fajne miejsce do zabawy i spania np. na środku pokoju rozłóż namiot nie koniecznie kupiony w sklepie może być zrobiony z krzeseł i kocy do środka daj materac, poduszki, weź latarkę i baw się z nim, czytaj książki, daj mu jakąś przekąskę a później zaproponuj spanie pod namiotem. Możesz mu opowiedzieć kilka dni wcześniej że pod namiotem jest super i że jak będzie ciepło na dworze to rozłożycie namiot na polu i będziecie spać i obserwować gwiazdy. Możesz też zrobić z papieru kilka gwiazd i powiesić na kocach a świecąc latarką będzie je fajnie widać. Zabawiaj go tak długo aż zrobi się senny i wtedy połóż się z nim pod namiotem i opowiadaj mu jakąś bajkę.

2015-01-22 22:50

Ewcia2 no właśnie musisz być stanowcza i nie możesz się poddawać. Moja też płakała mi się serce krajało, ale wiedziałam że inaczej się nie da, a czym będzie starsza tym będzie gorzej. Płacze trwały około tygodnia i trzeba było je przecierpieć, czasem płakałam razem z nią, oczywiście tak żeby ona nie widziała, bo było mi jej bardzo żal.

2015-01-22 22:44

A tak swoją drogą to Ewcia może warto by było ten wątek przenieść do sekcji rozwój i wychowanie przykładowo,gdzie mógł by Ci coś doradzić ekspert? często eksperci służą dobrą radą ;)

2015-01-22 22:41

Ewcia staraj się być stanowcza.. albo nie wiem,czy to dobry pomysł,ale moze spróbuj na przykład wziąć małego na ręce,sama usiądź i po prostu przytul.. pośpiewaj mu itp.. bez kołysania.. albo spróbuj mu podać jakąś przytulankę..albo jakąś kołysankę puść.. próbowałaś czegoś takiego? małymi kroczkami chociaz.. codziennie walcz troche dłuzej.. moze synuś przywyknie i nauczy się,że przytulonym do maskotki,w łóżeczku też jest dobrze? sama nie wiem,co Ci doradzić,ale moze tak bym spróbowała na Twoim miejscu,.

2015-01-22 22:02

To ile dni potrzeba by oduczyc dziecko spania w wozku. Raz prubowalam u wsadzilam go do lozeczka a on wstawał i strasznie plakal,a po 20min poddałam się bo jak sie tak męczyl to czylam ze robie zle:-(

2015-01-21 11:15

Ja swoją córkę usypiałam w dzień prze 9 miesięcy w wózku, ale jak zaszłam w ciążę wiedziałam, że wózek będzie potrzebny dla młodszego rodzeństwa. Też spała, budziła się lulałam i spała dalej, tak kilka razy w czasie snu. No ale trzeba się było za nią zabrać, by oduczyć od wózka. Wkładaliśmy do łóżeczka, na początku był oczywiście płacz, wstawanie, więc kładliśmy z powrotem i tak w kółko, aż w końcu zrozumiała, że ani płacz, ani wstawanie nie pomogą i ze zmęczenia zaczęła padać po 1,5 godziny mordęg, później po 1, następnie skróciło się i tak zasypia do dziś, że kładziemy ją dostaje mleczko leży, aż w końcu zaśnie. Także potrzeba Ci dużo cierpliwości, aż synek się nauczy.