Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1138 Wątki)

Płacz przez sen

Data utworzenia : 2015-11-16 16:50 | Ostatni komentarz 2015-11-27 13:45

de.wu

3407 Odsłony
58 Komentarze

Witam, mój syn skończył 9 miesięcy, od ok dwóch miesięcy popłakuje przez sen. Głównie zdarzało się to podczas drzemek w dzień. W nocy bardzo sporadycznie jednak od kilku dni strasznie płacze też przez sen w nocy. Nie budzi się, tylko nagle zaczyna bardzo płakać i to go często wybudza. Dodam, że jak go biorę na ręce to często się uspokaja ale są też takie sytuacje kiedy krzywi się jakby go coś bolało i dalej płacze. Proszę o jakieś rady. Czytałam, że dziecko zaczyna śnić ale to chyba niemożliwe żeby w ciągu nocy np 3 razy pod rząd co godzinę dziecku się śniło coś złego?

2015-11-27 13:45

Super, gratuluję :) to mała będzie miała rodzeństwo. Wszystko na raz Ci się złożyło :( to życzę dużo sił mimo wszystko. Teraz już chociaż masz pewność czego to wina. Zobaczymy jaj będzie u nas

2015-11-27 12:04

Tak jestem w drugiej ciąży i przez to ledwo żyję, tak mi dają w kość wszystkie możliwe dolegliwości pierwszego trymestru. Zdziwiłam się, że małej wyszły dwójki nie jedynki, choć te już widać że się pchają na zewątrz, także jak zacznie się znowu płacz nocny to będę wiedziała skąd. Jak widać po raz kolejny u mojej małej jest to dominujący objaw ząbkowania.

2015-11-26 23:28

Artan ale fajnie, zazdroszczę :) też bym chciała zobaczyć zęba :) Aga nie wyciągam, bo boję się ze sie przyzwyczai, a ja tak na prawdę nie powinnam dzwigać.. dziś już był płacz jakieś pół godz temu więc może w nocy nie będzie. tak bardzo mi szkoda, bo to całkiem inny płacz niż ten który się czasami w ciągu dnia pojawia..

2015-11-26 22:22

No no super!! To się doczekałyście :) może i niedługo przyjdzie na nas czas :) my też już mamy wszystkie jedynki teraz reszta. A podobno im dalej w las tym gorzej :) a Ty Artan już druga dzidzia w drodze? :)

2015-11-26 20:56

Ale fajnie :) gratulacje dla córci Artan... No my właśnie też na górne czekamy ale jedynki :D

2015-11-26 20:49

A mi ciąża ostro lasuje mózg, bo jak pisałam, że moja mała teraz śpi spokojnie a nowych zębów brak tak dzisiaj zobaczyłam dwie okazałe górne dwójki :-))))

2015-11-26 15:38

Mój jeszcze nie wstaje ale za to kleka na kolana i się gibie do przodu i do tyłu i zawsze ma taką fazę jakby uciekania, bo jak zaczyna płakać to się zaczyna czołgac do samego początku łóżeczka aż ma głowę w szczebelkach i już nie ma dokąd dalej iść. Czasami jest tak ze zaczyna płakać i zaraz die sam uspokaja więc niepotrzebnie nie biorę go na ręce, a czasami od razu zaczyna strasznie płakać to już nie ma wyjścia

2015-11-26 14:59

Dominika zależy która to faza wychodzenia tych zębie jak już są bolki takie na dziąsłach to aby patrzeć i się przebija zęby a jesli oznak w buzie za bardzo nie widzac to trochę dłużej się zejdzie... nie ma reguły takiej samej na każde dziecko. Nie lubię takich niespokojnych nocy bo wszyscy wtedy nie śpimy :( Dominika i Ty nie wyjmujesz z łóżeczka, powiem Ci na jedno dobrze robisz że tak uspokajasz bez wyjmowania u nas by to nie przeszło bo sama już staje w łóżeczku i się dopomina :/