Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1138 Wątki)

Zatkane zatoki u pol rocznego dziecka - jak sobie z tym radzić?

Data utworzenia : 2015-10-21 20:23 | Ostatni komentarz 2024-11-04 21:20

smerfetka5

3011 Odsłony
31 Komentarze

Jaki macie sposob na zatkany nosek u dziecka?? Malenki nie chce spac w nocy przez zatkany nosek. Woda morska nic nie pomaga odciaganie sopelkiem rowniez. Co myslicie?

2024-11-04 21:20

Kargaw wiadomo, nie na poduszkę czy poszewkę. Ja robiłam to na plastry te które są na Katar i jak przestały pachnieć to dodawałam krople ewentualnie dawałam na podkładki i też naklejałam. :)

2024-11-04 20:51 | Post edytowany:2024-11-04 20:53

Wiki uważaj z tymi olejkami na poduszkę bo ja tak robiłam i mały gdzieś rączka dotknął a później po buzi przejechał i płacz gotowy bo szczypalo. Dobrze że w oko sobie nie wsadził. Ja brałam wkładkę taką nasza wiecie higieniczną przecinalam na 4 części. Olejek na wkładkę i przyklejam nad główkę w łóżeczku. Polecam eukaliptusowy 

2024-11-02 22:42

Z tą maścią fakt nie można bo nie jest na tyle przebadana. Tak samo nie zaleca się kobietom w ciąży stosowania jej bo nie znany jest jej wpływ na taki stan. Mimo to ja raz na jakiś czas kiedy przewiałam sobie kark posmarowałam i przechodziło. A co do olejków to nie trzeba naklejać plasterków koniecznie na ubranie. Jak miałam mocniejsze olejki to po nasączeniu naklejałam nad główkę córki aby nie było też za blisko. 

2024-11-02 22:37

Maść Vick jest od 5 roku życia dopiero. Ewentualnie Aromactiv baby 0+ lub Aromaciv 2 lata +. Z olejkami eterycznymi trzeba uważać.

2024-11-02 22:34

U nas pomogly inhalacje z soli fizjologicznej wiadomo maly nie chcial robic siec na spika robilam ,  pryskalam do nosa wode morska OTRIVIN . Na poduszke po 1 - 2 kropelki OlBas wieczorem przed spaniem podawalam. Pomoglo to chociaz sie troche meczylismy. Mielismy plasterki to byly one tak mocne w zapachu ze az mnie oczy szczypaly :/ 

2024-10-31 21:03

Maści nie można chyba u tak małego dziecka i z olejkami też trzeba uważać bo niektóre podrażniają 

2024-10-31 17:30

Kinia świetne pomysły. Pamiętam maść VIck , mentolowy zapach udrażnial drogi oddechowe. Tylko nie wiem czy można już u niemowląt

2024-10-31 17:12

W aptece można kupić plasterki na katar które się nakleja na bluzeczkę dziecka gdy idzie spać. U nas mocno pomagało przy katarze. Albo też krople miętowe (5-10 kropli) pół szklanki wrzątku i stało dotąd aż wywietrzało ( kilka godzin)  przy łóżeczku, też dawało ulgę w oddychaniu.