Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1138 Wątki)

Problem z zasypianiem - przekręcanie się na brzuszek

Data utworzenia : 2015-04-05 09:37 | Ostatni komentarz 2022-10-30 08:03

P.Luberda

17092 Odsłony
22 Komentarze

Mamy czy któraś z was miała podobny problem? Moja 5cio miesięczna córka od jakiegoś czasu, jak ją włożę do łóżeczka, momentalnie przekręca się na brzuszek . Byłoby wszystko OK jakby potrafiła tak zasnąć jednak po jakiś 3minutach leżenia zaczyna płakać i nie może się odwrócić na plecki. Do tej pory zasypiała sama przy karuzeli,a teraz przez to odwracanie nie jest w stanie zasnąć.

2022-10-30 08:03

Terenia są też nianie z innych firm np z Canpol ;) 

2021-01-24 10:25

U nas dokładnie to samo, synek też wcale nie chce leżeć na plecach.wczesniej zasypiał sam w łóżeczku teraz usypiam go na rękach właśnie z tego powodu, a potem wkładam go do łóżeczka. A jak tylko otworzy oczy zaraz znów leży na brzuszku 

2021-01-23 20:10

Moja córeczka lubiła właśnie spać na brzuszku jak opanowała.obroty. wtedy lepiej jej się spało 

2021-01-22 20:41

Ten problem dotknął i mnie.. Mój syn opanował obroty z pleców na brzuch i co chwilę położony na noc do łóżeczka się przekręca po czym płacze bo nie potrafi tak zasnąć i nie potrafi się przekręcić z powrotem.. Wybudza go to w nocy po kilka razy. Zdarza się, że nawet co pół godziny. Jestem wykończona. Czy to mija? Czy Wasze maluchy też tak miały? 

2015-04-22 12:36

A ja mego małego znalazłam wczoraj w nocy w łóżeszku przekręconego o 180 stopni- tam dzie niał główkę były nóżki a gdzie nóżki tam główka.. ale się zdziwił,, po cciemku chcąc mu dać smoka..się naszukałam pysia…

2015-04-21 22:47

Też miałam taki probolem ze 2 miesiace jak mała nauczyła sie przekręcać na brzuszek to ciągle się przekręcała, nawet w nocy a jak tylko się przekręciła to zaraz płakała nie wiem dlaczego. Co ją przerzuciłam na plecy było ok a za chwile była na brzuszkju i już był szum... Ale okładalam do okoła ręczniki by nie miała zbytnio pola manewru i jakoś się udawało by przesypiala nocne.

2015-04-09 23:46

U nas był problem z łóżeczkeim drewnianym,mały tak się kręcił i rzucał że od tego walenie głową po szczybelkach i ogólnie w każdy kąt zaraz się budził i był płacz. Kupiłam ochraniacz taki wysoki z takich jakby poduszek ,ale średnio pomogło co prawda bardziej amortyzowaly uderzenia ale jak miał się obudzić to się obudził. Stwierdziłam że przy drugim dziecku kupię łóżeczko turystyczne

2015-04-09 09:58

Zosiu nic dodać, nic ująć! A mój Tobiś akualnie zasypiając próbuje chodzić leżąc na pleckach- tak śmiesznie dupką kręci.. ale co z tego, bo ze środka łóżka zaraz dotyka głowką szczebelków i jest wrzask...