Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1138 Wątki)

odstajace ucho

Data utworzenia : 2015-03-04 20:00 | Ostatni komentarz 2022-09-09 11:46

Anula1991

25018 Odsłony
33 Komentarze

Witam od pewnego czasu patrzę na moja corcie i stwierdzam ze ma odstające ucho, jest bardzo miękkie i kiedy kładzie się na bok to bardzo sobie je zagniata dosłownie jak naleśnik. Czy mialyscie taki problem? I czy znacie jakies sposoby abym mogla jej pomoc? Bo aż mi jej szkoda

2015-03-04 20:50

Anula , mój synek zaraz po porodzie miał uszka chyba jak każde dziecko ładnie przylegające do główki a teraz widzę że coraz bardziej mu odstają ale to jest zupełnie naturalne. To że dziecko kładąc się na boku czy przechylając główkę na którąś stronę zgniata sobie ucho , odwija je nie ma wpływu na to że będzie miała odstające uszy. Małe dzieci są bardzo elastyczne i gdyby to odwijanie ucha sprawiało jej ból zauważyła byś to. Ja w dzieciństwie miałam bardzo odstające uszy i z tego powodu miałam wykonywaną operację plastyczną uszu ale zanim na nią poszłam mama katowała mnie różnego rodzaju pomysłami typu:przyklejanie ucha plastrem do głowy, noszenie opaski w dzień i w nocy i takie sposoby nie pomagają. Myślę że jeżeli Twojej córeczce jest wygodnie śpiąc na boku to nie musisz się o nic obawiać ale zwracaj uwagę aby spała zarówno na prawym jak i na lewym boku.