Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1138 Wątki)

Ubiór 7-dmio miesięcznego dziecka.

Data utworzenia : 2014-11-05 12:15 | Ostatni komentarz 2021-06-14 14:58

D.Sypianska

4394 Odsłony
30 Komentarze

Drogie mamy, mam problem ponieważ nie wiem jak ubrać mojego synka w tą pogodę. To moje pierwsze dziecko i jedna babcia mówi, że gruba kurteczka druga mówi, że cienka wystarczy. Kogo słuchać? Wczoraj byliśmy na szczepieniu i niektóre dzieci były naprawdę grubo ubrane a mój mały miał dwa długie rękawki i cienka kurtkę. Czy to wystarczy? Czy już ubierać zimowa kurteczka? Igor ma 7 miesięcy.

2021-06-14 14:58

Ja mojego malucha staram się ubierać podobnie jak siebie chyba że pogoda jest naprawdę niepewna tak jak u nas dziś gdzie momentami świeci słońce za chwilę wieje wiatr to ewentualnie zakładam mu jedną warstwę więcej niż mi lub dłuższy rękawek natomiast żeby to było takie dalej fajne i przewiewne jestem zdania że lepiej aby dziecko czasem odrobinę się wychodziło niż niepotrzebnie się przegrzało póki co odpukać widzę że fajnie się to sprawdza bo mały ma 7 miesięcy i jeszcze ani razu nie nie chorował

2014-11-12 23:34

My nie mamy podlogowego i moje dzieci w kapciach nie chodza;)

2014-11-12 19:54

My mamy kominek w jednym pokoju, a oprócz tego grzejemy piecem i to jest nasze główne ogrzewanie.

2014-11-12 19:21

My właśnie planujemy jako uzupełnienie. Mąż już będzie wiedział co i jak. taka cieplutka podłoga to super rozwiązanie dla rodziców, których dzieciaki nie lubią chodzić w kapciach.

2014-11-12 18:56

agrafka tylko właśnie decydując się na tego typu ogrzewanie trzeba brać pod uwagę, że np. tylko podłogówka będzie ogrzewała dane pomieszczenie i nic poza tym - jeżeli ma być uzupełnieniem kaloryferów to wtedy fajna sprawa. Moi znajomi mają w salonie kominek i podłogówkę i te dwa typy ogrzewania świetnie się uzupełniają; )

2014-11-12 16:48

My planujemy założyć sobie ogrzewanie podłogowe, ale nie w całym domu. Na pewno nie założymy go w sypialni, ale w łazience to super sprawa. Zawsze można przykręcić o kilka stopni tak żeby podłoga była ciepła i milo się po niej chodziło a nie parzyła.

2014-11-11 22:54

Ogrzewanie podlogowe nie jest wskazane w pomieszczeniach w ktorych sie spi, w salonie jak najbardziej jest fajne.

2014-11-11 00:33

Wydaje mi się, że to też zależy od wielkości pomieszczenia, rotacji powietrza, szczelności - w łazience np. podłogówka to super sprawa; ) ale w dużym salonie z aneksem i np. wysokim sufitem od razu, z ręką na sercu piszę, że nie warto; ) Moi rodzice się zdecydowali, bo super, bo ciepło w stopy ale teraz żałują, bo "pomysł" nie zgrał się z projektem domu; )