Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1138 Wątki)

Niech mówią co chcą - smoczek się przydaje

Data utworzenia : 2014-09-25 16:11 | Ostatni komentarz 2021-06-19 19:45

AnnaMa

3429 Odsłony
28 Komentarze

Wiem, że były różne wątki o smoczkach. Ja chcę się tylko podzielić "moją historią" Córka ma 7 tygodni. Do tej pory nie korzystała ze smoczka. Jednak każde popołudnie to był koszmar, córka non stop przy cycku. Była najedzona, a że ssąc cycek pokarm leciał to się nim krztusiła i płakała, wypluwając pierś mleko tryskało we wszystkie strony. Nie mogła się wyciszyć przez to. Ja byłam zmęczona i ona także. Spróbowałam jednego smoczka, który był dołączony do pudełek - prezentów, które dostałam w szpitalu, ale nie spodobał jej się. Miała od niego odruch wymiotny i wypluwała. Podjęłam kilka prób w ciągu kilku tygodni - zawsze było tak samo. Dzisiaj kupiłam inny smoczek (Lovi - dynamiczny) no i jesteśmy obie zadowolone. Ona zaspokaja swoją potrzebę ssania i nie płacze, a ja mogę spokojnie inne rzeczy robić, w tym zająć się starszymi córkami. Nie mogę się teraz na nią napatrzeć jak leży spokojnie i nie płacze, nie denerwuje się ;)

2014-09-25 22:58

Może nie zamknąć a wypowiedź przenieść do juz istniejącego jakiegoś wątku? Można prosić o to Redakcję? ; )

2014-09-25 19:21

Potwierdzam ze smoczki to zbawienie:)

2014-09-25 17:05

zrozumiałam ;) można zamknąć ;)

2014-09-25 16:42

Tak jak napisałaś - jest wiele wątków o smoczkach i tam spokojnie mogłaś opisać swoją historię. Jeżeli chciałaś się nią podzielić, mogłaś spokojnie napisać ja w wątku ogólnym w sekcji Pogaduchy. Natomiast jeśli chciałaś podzielić się opinią na temat smoczkow, myślę, że Redakcja by się nie obraziła jeżeli umieściła byś ja w sekcji "Opinie testerów". Jeżeli chciałaś zwrócić na siebie uwagę to udało Ci się ale będąc wredna napisze Ci, iż takie wątki nie mają sensu, bo każdy może robić tak jak Ty i wtedy tworzy się na forum bałagan.