Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1138 Wątki)

Przewijanie noworodka...

Data utworzenia : 2013-01-28 07:46 | Ostatni komentarz 2017-06-13 15:24

Marzena_K90

8793 Odsłony
44 Komentarze

W przypadku noworodków przewijanie musi być naprawdę częste. Delikatna skórka jest niezmiernie narażona na odparzenia. Pieluszkę zmieniamy przede wszystkim od razu po zrobieniu kupki, nawet jeśli dochodzi do tego zarówno przed, jak i po jedzeniu. Nigdy nie ciągniemy za nóżki, ale unosimy delikatnie pupę. Zawsze czyścimy wszystkie zagłębienia i fałdki, a u dziewczynek pamiętamy o kierunku od cewki moczowej do pupy (nie odwrotnie!). Dobrze jest pozwolić dziecku na poleżenie bez pieluszki.

2017-06-13 15:24

Jeju dziewczyny kocham Was :) niby cośtam umiem przewijać bo siostrzeńca czasem przewinęłam ale tam zupełnie inaczej Pan pokazuje i bardzo mi się podoba to co widzę :) Dzięki dzięki dzięki :*

2017-06-13 13:59

Też oglądałam filmiki Pawła Zawitkowskiego, także podpisuję się pod jego sposobem i radami i pod powyższymi wpisami dziewczyn, polecam.

2017-06-13 13:56

Ja też oglądałam Pawła Zawitowskiego metoda dobra i bezpieczna da dziecka.

2017-06-13 07:03

A. Wieszczycka, ja też uczyłam się od Pana Zawitkowskiego i ten sposób najbardziej mi pasował :)

2017-06-07 11:18

z tym podnoszeniem za pupę to też nie jest do końca dobra metoda, choć o niebo lepsza niż ciągnięcie za nogi. Polecam zapoznać się ze sposobami na przewijanie maluszka Pana Pawła Zawitkowskiego. Jest to fizjoterapeuta także ufam, że się zna na rzeczy :)

2017-05-28 09:58

"nawet w szpitalu mi nie pokazali, jak to robić dokładnie." Ja to robię według tych instrukcji http://dumnamama.pl/przewijanie-krok-po-kroku/

2015-02-10 19:33

Ja synka jeszcze jak narazie przebieram na leżąco chociaż już się przewraca na boki i bardzo nie lubi gdy się go przebiera płacze i kopie,zawsze chusteczki,pampersy i krem mam pod ręką bo tego się używa najczęściej.Ja synka starań się przebierać tak żeby nie miał odparzeń.Zwłaszcza jak dziecko jest jeszcze malutkie to należy po każdym zmianie pampersa posmarować kremem i oczywiście fałdki bo tam najczęściej się dzieci odparzaja.Najgorsze będzie jak synek zacznie chodzic bo takie dzieci się ciężko przebiera,bardzo się przy tym denerwują,płaczą itp.Nie chce nawet sobie tego wyobrazić.

2014-03-06 14:48

Kikacu to wina pieluszek, ja pamiętam w okresie noworodkowym i wczesnym niemowlęcym jedynie pampers się sprawdzały i to tylko te zielone lub białe pomarańczowe są bez gumek po bokach co powodowało dyskomfort małej, za to wszelkie pieluszki gaga, dada, huggies czy inne tańsze, nie wiem zawsze ta kupa przeleciała jak nie górą to bokiem przy pampersach tego nie było, potem jak już mała zaczęła chodzić tego problemu nie było, wówczas pieluszki z carrefour czy biedronki tesco nie było z nimi problemu, chociaż czasami zdażało się ze przeleciało co nieco ale sporadycznie. Nawet Dady były lepsze niż pampersa z którego potrafiło się siusiu ulać górą głównie w nocy a z dady nic sie nie wydostało