Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1138 Wątki)

Woda/Soczki w gorące dni przy MM

Data utworzenia : 2018-05-11 11:53 | Ostatni komentarz 2018-05-22 18:28

K.Filipek

1274 Odsłony
34 Komentarze

Hej dziewczyny! Czy Wasze maluszki piją dużo wody/soczków w te upały? Mój synek ma prawie 5 miesięcy i nie chce pić wody a jest na MM i czytałam, że trzeba przy nim maluszka dopajać. Między karmieniami podaje mu wodę ale on siorbnie tylko 10ml i nie chce więcej. Zaczęłam rozrabiać też soczek z wodą ( tak z 20 ml soczku i 100ml wody) żeby go zachęcić i przy okazji wprowadzić coś nowego ale i tu marny skutek. Mały woli np. co 2h jeść jak jest gorąco zamiast jak zwykle co 3 h. Czasem ma jakiś napad i wypija 50 ml wody na raz ale to rzadko kiedy i tylko jednorazowo. Poradźcie mi coś, też tak macie z maleństwami?

2018-05-22 18:28

Mojej córce to wszystko smakuje co ja pije czy mąż. Uważa, że skoro my to pijemy to ba pewno jest dobre, a jej już nie koniecznie.

2018-05-22 12:13

jak woda smakowa to najlepiej, żeby nie kupna, najlepiej samemu zrobić. Te kupne to są moim zdaniem mało smaczne a i w ogóle nie zdrowe. Soki, moja córa zaczęła pić gdzieś po 2 urodzinach. Ale to bardzo sporadycznie, gdy akurat widziała, że inne dziecko pije to chciała, a tak to nie. Podobnie jest teraz.

2018-05-20 23:47

Niby sok po roku czasu i rozcienczony z wodą. Ale w rzeczywistości różnie to bywa. Każdy robi i wychowuje dzieci jak uważa.

2018-05-20 14:50

Agata dzięki za odesłanie do wątku i artykulu :) ale z tego co widzę to jest tak jak pisałam do roku wcale soku a później to dość logiczne, że nie za dużo naraz :)

2018-05-20 14:47

U mnie córka piję herbatę, wode i wodę smakową. Z czego nie jestem za bardzo zadowolona ale zwykłej wody za bardzo córka pić nie chcę.

2018-05-20 08:04

Pisałyśmy o soczkach w wątku "Czy podczas karmienia piersią można się odchudzać" w dziale KP. Dziewczyny przytoczyły najnowsze zalecenia AAP, wg której do ukończenia pierwszego roku życia, dziecko nie powinno otrzymywać żadnych soczków, do ukończenia trzeciego r.ż. jedynie 120 ml na dobę maksymalnie. Można sobie poczytać np. tutaj: https://www.dylematymamyitaty.pl/od-kiedy-podawac-dziecku-sok/

2018-05-18 08:55

Ja rowniez podawalam synowi tylko wode ale on wcale nie chcial jej pic. Musialam odpuscic i teraz podaje mu mocno rozcienczone soki domowe typu Kubuś,z czarnej porzeczki,jabłkowy itp

2018-05-17 19:02

Dawniej podawało się wszystko, a teraz ciężko znaleźć nastolatka bez próchnicy, nie mówiąc o dorosłym. Otyłość to plaga, mamy wysyp wszelkiego rodzaju chorób cywilizacyjnych typu cukrzyca. I jakoś problemy te dotykają głównie uprzemysłowione, "rozwinięte cywilizacyjnie" społeczeństwo, więc może warto się zastanowić skąd to się bierze.