Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1138 Wątki)

Artykuły dla niemowlaka (zabawki/gadżety/produkty do pielęgnacji) - co warto kupić, a co nie?

Data utworzenia : 2018-02-12 11:12 | Ostatni komentarz 2018-02-20 12:02

Konto usunięte

1242 Odsłony
23 Komentarze

Mamusie, każda z nas ma swoje doświadczenia, niektóre artykuły dla dzieci (zabawki, gadżety, artykuły do pielęgnacji) przypadły Wam do gustu, inne nie. Przyszłe mamy często robią zakupy "w ciemno". Kupiłam kilka całkowicie nieprzydatnych produktów, a o niektórych które mogłyby mi się przydać - po prostu nie wiedziałam. Pomyślałam, że warto zrobić tutaj bazę rzeczy, które warto kupić, albo i nie, z krótkim uzasadnieniem dlaczego u nas się sprawdził, bądź przeciwnie. Zacznę od gryzaka - malinki - świetny! Ma sporo wypustek, które przynoszą ulgę maluchowi podczas ząbkowania. Można go schłodzić. W linku znajdziecie zdjęcie. Dostępny w trzech wersjach kolorystycznych. https://www.google.pl/search?q=gryzak+malina&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=dCL3OqjOXW53uM%253A%252C5-JjTHB9s95GDM%252C_&usg=___lvbYu9KhogPqJCJvfQs7egPnFg%3D&sa=X&ved=0ahUKEwj43NSZjKDZAhXRCewKHVXvBgoQ9QEIKzAB#imgrc=dCL3OqjOXW53uM: Z jakich produktów jesteście zadowolone, a jaki produkt Was rozczarował?

Konto usunięte

2018-02-20 12:02

już kupiłam podkłady jednorazowe, póki co nie będę się bawić w pieluszki. Było mi niewygodnie przez krótki czas u koleżanki a co dopiero na stałe u siebie.

2018-02-19 12:35

Anna, to możesz je wykorzystać do kąpieli, super nawilża :) Podkłady miałam jednorazowe i wydają mi się mniej kłopotliwe.

2018-02-19 10:30

Też się zastanawiam czy takie lody nie są po prostu za zimne

Konto usunięte

2018-02-18 21:23

Świerczewska, co do lodów, nie są dla małej za zimne? Trochę mnie to przeraża. Co do puzli piankowych, macie z atestem, certyfikatem? Gdzie kupujecie? Podobno są pewnej czeskiej firmy bardzo dobre.

2018-02-18 20:21

Super :) zawsze malemu w pupcie ciepło :) Co do zakupów u mnie nie sprawdziły się wogole białe pieluchy tetrowe tylko kolorowe i flanelowe. Nie sprawdził się też przybornik na łóżeczko i ochraniacz jak narazie ale chyba niedługo go spróbuję wykorzystać choć z drugiej strony wole cały czas mieć oko na dziecko a ochraniacz niestety zasłania.

2018-02-18 10:12

Anna Kozłowska mam nawet w koszyku internetowym taki podkład dwustronny. Dobrze wiedzieć że się spradza ;)

2018-02-18 08:45

Super sprawa :) ja niestety karmie mm, mam swoje mleko jeszcze zamrożone ale raczej go już nie wykorzystam. Ale bardzo mi się podoba twój pomysł :) Evelin a co do podkładów to mi bardzo podobają się Pielucho-ceratka Flanelowa z jednej strony Flanelowa z drugiej ceratka fajna sprawa.

2018-02-18 08:00

Anna Kozlowska. Tak. Zamrozilam moje mleko i na zabkowanie podaje malutkiej zeby sobie "pogryzla" je troszke. Zamrazam na plasko, w malych ilosciach, zeby mogla sobie na luzie wsadzic do buzi. Ja jej trzymam loda, ona gryzie, pogryzie i spokoj. Bol jak reka odjal. Trzeba zrobic bardzo waskie te "lody", zeby sie zmiescily do buzi i nie ocieraly o usteczka i policzki. Sprawdza sie jak nic innego. Jedynie to u nas przynosi ulge, a i smakuje. Mala jest zachwycona mlecznymi lodami. Probowalam lody z sokow dla niemowlat, ale tego nie chce. Mam wrazenie ze moje mleko szybciej sie ociepla i rozpuszcza. I smakuje ;D