Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1138 Wątki)

4 miesięczne dziecko mało śpi

Data utworzenia : 2017-12-12 22:35 | Ostatni komentarz 2018-01-13 18:02

Agusia8

4798 Odsłony
31 Komentarze

Witam.Mam problem i jesli ten wątek jest juz gdzies utworzony to prosze o jego link bo nie mogłam nigdzie go znaleźć.Moja 4 miesięczna córka bardzo mało śpi.Wogole od poczatku malo spi ale teraz ma 4 miesiace i przez cały dzien spi tylko 2 razy dziennie po 20 min a w nocy nawet potrafi sie budzic co 1,5 godz albo 2 godz.Czy u Was tez tak krotko dzieci śpią (spały) ?

2018-01-13 18:02

Dziecko też nie śpi w nocy przez skok rozwojowy czy ząbki. Jest wiele przyczyn dlaczego dziecko nie,śpi w nocy. Więc trochę trzeba się przemęczyć. Dziecko z czasem zacznie przesypiać noce. Każde dziecko ma swój czas i swoje tempo. Więc nie ma co porównywać dzieci, że ten w tym wieku już przesypiał całą noc, a ten jeszcze nie.

2018-01-13 09:24

Kalina. Wlasnie kazde dziecko jest inne nieraz słyszę ze dziecko 3 miesięczne przesypia cała noc a moj synek budzil się w nocy do 2,5 roku a teraz ma 3,5 i czasami jeszcze budzi sie do picia

2018-01-13 09:20

Agusia no pewnie reguły nie ma, moja córa okolice 2 lat dopiero zaczęła przesypiać noce, a i tak nie każdą. A ja jak byłam mała to podobno mając 3 miesiące już spałam całą noc.

2018-01-03 17:28

Moja córka ogólnie noce przesypia. Nie mam co narzekać. Jak w nocy nie chce spać czy wstanie o 4-5 to w ciągu dnia odsypia.

2018-01-01 10:23

D.Gluszek każde dziecko widocznie jest inne skoro jedno dziecko przesypia juz czasami po kilku miesiącach a drugie jeszcze nie.

2017-12-31 19:34

Pociesze Cię że z reguły gdy dziecko za malego jest nieospałe to potem zmienia mu sie na odwrot i pięknie śpi. U nas syn po 13 msc życia przespal dopiero całą noc spokojnie i do tej pory śpi pieknie po 11 godzin. Natomist chrzesniak i bratanica od malego duzo bardzo spali , aż im zazdroscilismy a teraz chrzesniak od roku już wcale drzemek nie ma i wstaje o 4-5 rano , natomiast bratanica spi tylko od 21-3 rano i wstaje... Oby u was odmienilo sie na lepsze. No chyba że to ząbki lub taki etap rozwoju :)

2017-12-31 08:24

Tak naprawde to ja juz nie wiem czy to skok rozwojowy czy moze rzeczywiscie ząbki.Jeszcze niec nie widac dziaselka jak narazie na normalne nie ma nigdzie czerwonych spuchnietych.. To córce dobrze jest przy tatusiu może dlatego tez ze jak byla w szpitalu przez te ataki to tez mąż by przy niej i przyjeżdżał do niej to się cieszyła.U mnie synek tez woli zasypiac z mężem i z nim wstaje.Chyba że z rana mąż jedzie do pracy to spi ale jak się tylko obudzi to woła tatusia.Takie juz sa te nasze dzieciaczki :) A córka tak malo spi ze się aż dziwie jak takie male dziecko moze malo spać.Jak ja biorę w nocy do siebie do łóżka to najlepiej spala by ze mna i jeszcze przy cycu.Taka jest cwana :)

2017-12-31 01:14

Może to faktycznie skok rozwojowy. Ale jeżeli to ząbki to dopiero minie jak ząbek się przebije. Moja córka jak ząbkowała to też mało spała w nocy. W nocy też krzyczała, że ją boli i wtedy podawałam córce camilia. U mnie camilia się sprawdzała. Chwilę po podaniu już był spokój. Jak ząbek się przebił to wszystko wróciło do normy. Teraz córka się jeszcze inna zrobiła. Ja córkę usypiam do snu, a ona i tak zasypia z tatą i razem wstają.