Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Rozwój i wychowanie (747 Wątki)

Mały nie chce się bawić

Data utworzenia : 2017-08-31 15:30 | Ostatni komentarz 2017-09-15 20:32

k_niebudek

2399 Odsłony
46 Komentarze

Jak okiełznać mojego synka, żeby się chciał bawic. Ciężko go teraz czym kolowiek zachęcić bo zaczal miesiąc temu raczkowac i dostał przyspieszenia. Proszę o pomysły i rady.

2017-09-01 03:58

Franio też banki uwielbia Nawet zaczęłam już chować bo ostatnio cały dzień tylko banki i banki aż cała podłoga z tych baniek była mokra a on tylko jak widział butelkę to brak ja i przybiegał czy to Zosię karmiłam czy przewijalsm Fajna porada co do zabaw:)

2017-08-31 22:38

bańki nadal fascynują moją dwulatkę:D a zabaw z pchaniem autka czy piłką próbowaliśmy i polecamy!:)

2017-08-31 20:48

Ekstra porada, coś dla mojej wiercipiętki. Moja pcha pufy, które są jako zasieki przed wyjściem z pokoju. A jak nie może tej przeszkody pokonać to płacz jest

2017-08-31 19:50

fajna porada

2017-08-31 19:02

Witam, Kiedy dzieciaki zaczynają być mobilne to mają często głód ruszania się. To normalna sprawa. Dziecko jest zafascynowane swoimi nowymi umiejętnościami, trudno mu się skoncentrować. Chce być w ruchu. Warto proponować zabawy które będą związane z ruchem: robienie torów przeszkód np. poprzez poukładanie poduszek, które raczkujący brzdąc będzie musiał pokonać; zabawa piłką - turlanie, rzucanie itp.; przechodzenie przez tunele; zabawy w berka (oczywiście na bardzo uproszczonych zasadach); pchanie pudełek z zabawkami; pchanie samochodzika; zabawy z bańkami mydlanymi (zawsze fascynują, a dziecko na chwilę się zatrzyma i poobserwuje); toczenie się na piłce (może być rehabilitacyjna lub również zwykła piłka na której ułożymy dziecko i przy asekuracji będziemy przetaczać, raz do przodu, raz do tyłu); Wiele zabaw przyjdzie nam do głowy poprzez obserwowanie dziecka. Gdy dziecko zdobywa taką umiejętność jak raczkowanie nie ma co ubolewać, że się słabiej koncentruje tylko mu na to pozwolić. Tak zwykle jest. Gdy taki stan będzie się dłużej utrzymywał wtedy warto się tym zainteresować. Pozdrawiam serdecznie, Marta Cholewińska-Dacka

2017-08-31 15:31

Moja córcia też śmiga, najczęściej do brata i mu przesZkadza ;) sama chętnie się dowiem