Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Rozwój i wychowanie (747 Wątki)

Sen przy zapalonym swietle

Data utworzenia : 2016-06-17 10:49 | Ostatni komentarz 2016-07-27 16:13

iwona886

2892 Odsłony
29 Komentarze

Moja córka nie dawno skończyła 5 lat i śpi przy zapalonym świetle. W żaden sposób nie mogę jej tego oduczyć. Próbowałam już w ciągu nocy wyłączać lampkę ale kiedy się przebudziła to był okropny płacz, który ucichł dopiero jak lampkę zapaliłam. Całą noc przesypia ładnie sama w pokoju, nie budzi się a i z układaniem jej do snu nigdy nie było problemu bo zostawała sama i zasypiała po chwili. Tylko jak ją tego oduczyć ? Miała któraś z Was taki problem z dzieckiem ? Czy nie przejmować się tym bo sama z czasem z tego wyrośnie ? Jakie są Wasz doświadczenia ?

2016-07-27 16:13

Weronika faktycznie troszkę droga lampka...ale ładnie wygląda i pewnie ładnie się prezentuje a za takie bajery trzeba płacić ;)

2016-07-20 20:53

iwona886 ja znalazłam na allegro, trochę to drogie jest, ale może są jakieś podobne: http://allegro.pl/wielokolorowa-lampka-nocna-swietlne-kulki-glo-i5876617820.html?bi_s=ads&bi_m=p2,1&bi_c=89012

2016-07-20 19:12

Z nagrodami u nas ciężko bo córka ma tyle tego wszystkiego, że ciężko byłoby coś konkretnego zaproponować ;/ Ostatnio przepaliła się żarówka w lampce nocnej i córka za nic nie chciała spać u siebie w pokoju....była gotowa wręcz spać u nas w łóżku i niestety trzeba było szukać żarówki w domu... Myślę, ze jeszcze nie jest gotowa na spanie bez lampki bo wszystkie sposoby do tej pory zawiodły :(

2016-07-18 18:21

Kulki sa swietne. Mi by sie przydaly teraz przy niemowlaku bym swiatla nie zapalala. Moja corka od malego byla przyzwyczajona do spania bez lampki i tak jest tetaz. Nieraz w nocy przywedruje do nas po ciemku. Czasem zostawaim lampke zaswiecona teraz jak z niemowlaczkiem spiy bo potem w nocy nie chce mi sie wstawac i to wlaczac to wylaczac jak synek spi zemna...a czasem poprostu zasne i te kule by?y by super. A co do oduczenia spania corki przy lapce to jesli spi tak pd malego to moze byc problem...ale probowac trzeba. Stopniowo moze sprobuj. Jednego dnia zgas...nastepnego nie potem znow i znow. Albo spróbuj smobilizowac corke ze jak np przespi 3 czy 4 noce bez lamki to bedzie dostanie nagrode np ksiazecze czy cos co lubi i tak moze sie stopniowo przyzwyczai.

2016-07-17 05:49

Moje chłopaczki już od dawna śpią przy zgaszonym świetle, ale tak do 4, 5 miesiąca spały przy włączonym obok w pokoju. A te kule rzeczywiście fajna sprawa, ale dla większych dzieciaczków.

2016-07-15 15:01

Weronika piękne te kuliki a gdzie je można kupić ?

2016-07-13 20:33

Kulki nocne bardzo fajny pomysl takze mozna sprobowac.

2016-07-13 09:18

Może dobrym pomysłem będą takie kulki nocne. Dziecko może je ze sobą zabrać do łóżka.