Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Rozwój i wychowanie (747 Wątki)

rozwój maluchów

Data utworzenia : 2016-03-08 15:39 | Ostatni komentarz 2017-12-17 21:54

Karolina. W

6791 Odsłony
121 Komentarze

potrzebuje waszej porady. non stop mam wrażenia że jestem kiepską matka .. cały czas słysze od wszystkich ze nie umiem się zająć moim Smerfem, że jeszcze nie umie sam usiąść, nie umie trzymać sobie butelki, nie raczkuje.. juz nie wiem co robić ; (((

2017-12-17 21:54

W takich sytuacjach, momentach to najlepiej nie słuchać tych wszystkich oceniających. Gdybym zawsze się tym gadaniem przejmowała to bym chyba zwariowała, a u córki znalazła od groma chorób... Każdy maluch rozwija się w swoim tempie. A Ty na pewno jesteś dla niego najlepszą mamą. Nawet jeśli miewasz chwile zwątpienia.

2017-12-16 13:26

Nie przejmuj się takim gadaniem. Każde dziecko ma swoje własne tempo, i nie warto je pospieszać. Trzeba obserwować dziecko, konsultować z lekarzami jak coś nas niepokoi, ale nic na siłę. Ja dziecko zacznie zdobywać nowe umiejętności to jeszcze swoim tempem może prześcignąć inne dzieci.

2017-12-14 22:50

Najgorsze jest wlasnie takie głupie gadanie i ocenianie a jeszcze gorsze jest to jak mowia tak osoby które nie maja jeszcze wogole dzieci. Kazda matka wychowuje dziecko po swojemu i wie co dla dziecka jest najlepsze.

2017-12-13 11:34

Każda mama w swej rodzicielskiej karierze ma chwile zwątpienia i deprechy wszechogarniającej, ale trzeba podnieść głowę i iść do przodu... bo pewien mały ktoś bacznie nam się przygląda a nasze emocje udzielają się mu bardzo.

2017-12-13 06:19

Hej kochana :) Nie musisz się tak przejmować. Jest już grudzień, jestem pewna że do tego czasu nawet zapomniałaś o tym poście i byś się z niego teraz śmiała :) To oczywiste że nikt na początku nie jest idealny w swojej roli. Możesz w wolnym czasie czytać o wychowaniu dziecka, dbać o siebie przy karmieniu piersią (ja dowiedziałam się dopiero jak ważna jest luteina dla organizmu przez ten czas, poczytaj: https://naturaonline.pl/luteina i to są najważniejsze rzeczy na tą chwile jakie możesz zrobić :) To że się martwisz dobrze świadczy o Tobie.

2017-07-27 21:40

A ile dzidzia ma? Pamiętaj ze jazde dziecko jest inne ;-) Twoj może bedzie potrzebował więcej czasu na nowe umiejętności. Wszystkiego nauczy sie jak przyjdzie na to Jego czas ;-)

Konto usunięte

2017-07-26 18:09

Najlepszym wyjściem z takiej sytuacji jest niesłychanie złośliwy w komentarzu czy uwag. Jeśli robią to osoby bliskie jest to tym bardziej bolesne No i niestety Ciężko to ograniczyć. Najważniejsze abyś nie brała tego do siebie ponieważ każda matka robi wszystko najlepiej jak umie a jeżeli problemy będą się pogłębiał i koniecznie Udaj się do jakiegoś specjalisty być Może masz depresję poporodowa

2016-07-14 08:34

Jak ja czegos takiego nie lubie jak pisze Karolina. A bo moje dziexko to czy tamto. Ok twoje to twoje a moje to roznica. Nie ma sie czym przejmowac. Dzieci maja swoj rytm nie wszystkie raczkuja nie wszystkie w tym samym czasie zdobywaja te same umiejetnosci. I to ze jedno dziecko zacznie chodzic w wieku 10 miesiecy a drugoe w wieku rok i 3 miesiace nie oznacza ze ktoras z mam jest zla matka. My kobiety przeciez najbardzej na swiecie kochamy swoje dzieci i podejrzewam ze kazda z tu obecnych mam zrobila by wszystko by jej dziecko bylo szczesliwe i zdrowe. Czasami nie warto wchodzic w dyskusje z takimi ludzmi i ich poprostu olac. Ja wietze z calego serca ze jestes najlepsza mama jaka mozesz byc dla swojego Smerfa i on cie kocha miloscia bezwarunkowa.