Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Rozwój i wychowanie (747 Wątki)

plac zabaw

Data utworzenia : 2014-08-06 20:13 | Ostatni komentarz 2021-04-30 07:33

leila

5323 Odsłony
37 Komentarze

Dziewczyny kiedy tak naprawdę można zacząć z dzieckiem chodzić na plac zabaw. Wyznacznikiem jest to czy siedzi, chodzi ? Czy można coś robić już z takim maleństwem które np ledwo siedzi. Wydaję mi się, że plac zabaw to raczej dla starszych dzieci ale może się mylę? A takie sale zabaw dla dzieci to już w ogóle dla mnie czarna magia nigdy tam nie byłam. Chodzi się już z takimi maluszkami czy też raczej ze starszymi dziećmi?

2021-04-30 07:33

Z córką na plac zabawy zaczęłam wychodzić późno, ale to dlatego, że najpierw mieszkaliśmy na wsi i mieliśmy własne podwórko, a potem ona była dosyć słaba motorycznie. Z synem zaczęliśmy wychodzić jak miał pół roku - córka wtedy biegała po zjeżdżalniach, a jego kładłam na trawie na brzuszku i ćwiczył mięśnie :) 

2021-04-29 20:46

Witam,

Gdy maluszek ledwo siedzi, to powinien zostać w domu i dużo czasu spędzać na podłodze przewalając sie po niej i ćwicząc aż sam nauczy się siedzieć. A gdy już siedzi pewnie wtedy można go zabrać na plac zabaw. Można wtedy skorzystać z huśtawki z zabezpieczeniami. Przytrzymując dziecko można też posadzić je na zjeżdżalni, albo na jego części. Można razem z dzieckiem usiąść na karuzeli i delikatnie się kręcić. Trzeba tylko uważać, aby nie przesadzić z taką zabawą, szczególnie na początku przygody na placu zabaw. No i oczywiście piaskownica. Tam wystarczy siedzieć, żeby się dobrze bawić. A to świetna stymulacja dotykowa.

Życzę Wam dobrej zabawy wspólnie z dzieciaczkami,

pozdrawiam serdecznie

Marta Cholewińska-Dacka 

2021-04-10 18:34

Syn jak zaczął chodzić to już z nim chodziłam..  biegał za starszym bratem i go naśladował 

2021-03-26 22:05

U nas córka też lubi towarzystwo 

2021-03-26 21:23

Mazia moja często obserwuje i lubi papugowac inne dzieci. Ktoś się huśta ona też chce. Kogoś zobaczyła na karuzeli to też chciała ale jak posiadzialm a tamte dziecko zeszło to i jej się odechciało hehe. A i tak najlepsze by to jak starsze dzieci obok na arenie (mamy niedaleko palcu zabaw amfiteatr pod chmurką) tańczyły, to gwiazdy robiły a moja córka do nich pobiegała i chciała ich naśladować. To i ja i oni mieli z niej ubaw xd 

2021-03-26 16:04

Nati moja na placu zabaw średnio w ogole zainteresowana zabawą oprócz zjeżdżalni, piaskownicy i tych koników. Tak to by z dziećmi chciała sie tylko bawić i z nimi biegać za rączki oczywiscie ! 

2021-03-26 12:17

A widzisz Mazia a u nas w rodzinie jest na nie szał ☺

2021-03-26 09:54

U nas też bardzo wczesniej mała była na placyku ale to bardziej z powodu tego , ze były upały a spacer na plac zabaw był przez park;)

plac zabaw ogrodzony mało dzieci, bo każdy wolał iść na wypasiony gdzie niestety minusem było słonce a my wybierałyśmy plac zabaw w parku w cieniu w piasku mała mimo swojego małego wieku swietnie sie bawiła i obserwowała wszystko co sie dzieje dookoła) nielubiła siedzieć w wózku wiec było trzeba co chwila zapewniać jej atrakcje;)