Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie butelką (541 Wątki)

bunt?

Data utworzenia : 2017-03-20 14:13 | Ostatni komentarz 2017-03-31 20:56

Pamela.Mokra

3904 Odsłony
61 Komentarze

Dziewczyny ja juz wysiadam psychicznie z tym moim dzieckiem. Nie chce wogole pic mleka, z herbatka bylo ok 2 dni teraz zas nic nie chce pic,wode na chama doslownie jej daje. Tak od tygodnia okolo Dzisiaj jak zjadla o 8 mleko na polspiaca ja nakarmilam to do tej pory nie chce. Juz podalam jej serek i zupke caly sloiczek bo mleka wogole nie rusza ani wody herbatek. Napewno nic jej nie dolega bo sie smieje bawi normalnie. Ja juz placze z tych nerwow i chyba zaraz z domu wyjde bo nie wytrzymuje psychicznie... czy to ze mna cos nie tak??

2017-03-20 17:52

Pamela zerknij na ten artykuł: https://parenting.pl/niemowle-nie-chce-pic, czasem nie trzeba się martwić że dziecko nie chce pić bo być może dostarcza tą ilość płynów w pokarmie. Jeśli zauważysz takie niepokojące objawy jak w artykule to koniecznie skonsultuj to z lekarzem.

2017-03-20 16:50

Ale tu mi nie chodzi juz o te mleko tylko ona od urodzenia nie chce nic pic poza mlekiem tzn wody soczki herbatki chyba juz wszystkiego probowalam i nic.... w buzce wszystko czyste chyba ze to zeby moze juz ale ja juz sama nie wiem ..

2017-03-20 16:10

Pamela nie denerwuj się, najważniejsze jest to, że mała je. Nie jest głodna bo gdyby nic nie jadła byłby problem. Kiedyś rozmawiałam z pediatrą, moja też miała focha na mleko i nie chciała wtedy lekarka powiedziała mi ze są takie dzieci bezmleczne, aby zastępować jej mleko jogurtem budyniem ogólnie nabiałem. A jak jest ze sokami pije?? Czy też nie chce?

2017-03-20 14:52

Jak podajesz wodę / herbatke ??? Tak jak mleko , w butelce ?? Może się cos niuni w buzce zrobiło i butelka podraznia ? Spokojnie nie denerwuj się ważne ze zjada inne posiłki wiec głodna nie jest .

2017-03-20 14:24

Daj spokój. .. nic z tobą nie jest nie tak.. jesteś jak najbardziej w porządku mamą! :) Na początku warto zastanowić się nad tym dlaczego Twoja córeczka nie chce pić. Gdy maluszek nie chce pić to jeszcze nie powód do paniki. Jeśli Twoja córeczka ma już rozszerzoną dietę, to może być tak, ze odpowiednią ilość wody otrzymuje, np. w zupce, rzadkiej kaszce czy w postaci owocu. Istanie też wiele innych powodów, które mogą wpłynąć na jej zachowanie... najbardziej sensowne według mnie są dwa poniższe: - Może po prostu nie odpowiada jej forma podania płynów? Może coś nie tak jest z butelką? Może spróbuj poszukać innej butelki albo kubka niekapka? Albo podaj coś na łyżeczce ... - Może zwyczajnie nie smakuje jej ta herbatka którą podajesz? Albo zwykła woda ... wiadomo że słodki soczek jest pyszniejszy niz taki "bezsmakowy" napój. .. Wydaje mi się ze nie powinnas się tak denerwować. .. wrzuć na luz i spokojnie wszystko przeanalizuj. .. a jeśli ma Cię to uspokoić to spotkaj się z pediatrą :)